Samsat kaymakamından başarılı çalışma

Haber Giriş : 01 Mart 2005 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"BU İLÇE KİTAP OKUYOR" KAMPANYASI İLE SAMSAT'TAKİ BÜTÜN MEMURLAR KİTAP OKUYOR

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde Kaymakamlık tarafından "Bu İlçe Kitap Okuyor" adında bir kampanya başlatıldı.

Kampanya ile ilçede yaşayan insanların büyük bir kısmı her gün ortalama 30 dakika kitap okuyor.

Kampanyanın ilk adımında; ilçe merkezi ve köylerindeki bütün ilk ve ortaöğretim okullarına Kaymakamlıkça yaklaşık 5.000 adet kitap hediye edildi ve öğrenci, öğretmen ile idari personelin katılımıyla okuma saati uygulaması başlatıldı.

Kampanyanın ikinci adımında; bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan amir, memur, hizmetli, işçi ayrımı yapılmaksızın bütün çalışanlar kitap okumaya teşvik edildi, her gün vatandaş ve iş yoğunluğunun oldukça azaldığı 16.30 - 17.00 zaman diliminde, personelin boş kaldığı sürede kamu hizmeti aksatılmadan okuma saati uygulamasına geçildi.

Son aşamada ise kampanyanın ailelere yansıması için çalışmalar başlatıldı ve bir çok ailede 30 dakikalık zaman dilimini de aşan sürede kitap okunduğu gözlendi.

Öğrenciler eğitim öğretim yılı sonuna kadar, kamu çalışanları ise 1 Nisan 2005 tarihine kadar uygulamaya devam edecek ve oluşturulacak komisyonca en fazla kitap okuyan öğrenci, kamu çalışanı ve ailelerin ödüllendirileceği, böylece kitap okumanın daha da teşvik edileceği öğrenildi.

Samsat Kaymakamı Doğan DEMİRDAŞ; " 'Bu İlçe Kitap Okuyor' kampanyası ile amacımız; okullarımızdan ve kamu personelinden başlayarak ailelere ulaşmak ve bütün insanlarımızın günde hiç olmazsa yarım saat evlerinde ailece bir arada kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, güzel Türkçe konuşmayı geliştirmek, bilgi ve görgülerini arttırmak, diyaloglarda kendini daha rahat ifade edebilmek, eğitim ve bilinç seviyesini geliştirmek, beyni sürekli zinde tutma gibi yararları olan kitaba olan ilgiyi arttırmaktır. Uygulamanın başarılı bir şekilde yürüdüğünü görmekten çok mutluyum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber