Meteorolojiden kuvvetli yağış ve yüksek sıcaklık uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2010 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağışların, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde aralıklı ve lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bu arada Meteoroloji yüksek sıcak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görülmesi tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde aralıklı ve lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu bölgelerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklıklar; Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde aralıklı ve lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (su baskını, ulaşımda aksama, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekiyor.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklıklarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiğinden sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Anadolu yakası başta olmak üzere, akşam saatlerine kadar aralıklı ve lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. (26)

ANKARA: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (33)

ADANA: Az bulutlu ve açık (33)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (31)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (28)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık (32)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (41)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde aralıklı ve lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık , zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık , zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri öğleden sonra kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Samsun çevreleri öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber