Başhekimin soygun çetesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 16:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Numune Hastanesinin eski başhekimi, 2 başhekim yardımcısı ve hastane müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 5'i müşteki sanık 43 kişi hakkında ''rüşvet almak ve vermek, tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırmak'' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

- Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, hastanenin eski başhekimi Metin Aydın, eski başhekim yardımcıları Yusuf Ziya Genç ve Ayten Kılıç ile müdür yardımcısı Handan Savaş'ın da aralarında bulunduğu ''suç örgütü''ne yönelik 4 ay önceki operasyon sonrasında savcılık tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve Adana 7. Ağır ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, tutuklu sanık Aydın hakkında 61 yıl, Genç hakkında da 109 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede, Metin Aydın, Yakup Ziya Genç, Ayten Kılıç, Osman Koşak, Hamdullah Tanrıkulu ve Handan Savaş'ın ''çıkar amaçlı silahlı suç örgütünün yöneticileri olduğu belirtildi.

Metin Aydın, Yakup Ziya Genç ve Ahmet Koşak'ın tutuklu olduğu 5'i müşteki toplam 43 sanık hakkında ''rüşvet almak ve vermek, tehdit, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve ihaleye fesat karıştırmak'' gibi suçlamalar yer aldı.

İddianamede sanıklarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

''Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırma, çalışmalar ve alınan bilgilerde, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temizlik hizmet alımı ve yemek pişirimi ihalelerinde yolsuzluklar yapılarak ihaleye fesat karıştırıldığı tespit edildi.

27 Ocak 2009 tarihindeki ihale öncesinde, hastanenin başhekimi Metin Aydın ve başhekim yardımcısı Yakup Ziya Genç'in söz konusu ihaleye katılan firma yetkilileriyle bir araya geldi. Son olarak yapılacak ihale öncesinde ihaleyi yine kendilerine verecekleri, ancak bunun karşılığında söz konusu şirketlerin yüzde 50 hissesinin iki şahsa şahsa devredilmesini istedi. Ancak, firma yetkilileri bu teklifi kabul etmedi. Bu firma kazanmasına rağmen komisyon tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin ihale iptal edildi.

Bunun üzerine firma itiraz ederek dava açtı. Hastane yönetimi ve ihale komisyonu dava sürecini geciktirdi, ihaleyi, destekledikleri ve rant elde etmek istedikleri kişiye vermeye çalıştı. İhale komisyonunda görev yapan bir personelin bu firma sahibinin yakını olduğu, ayrıca hastane başhekimi ve yardımcısının ihaleyi istedikleri firmaya vermek için çaba sarf ettikleri, yaklaşık maliyet ile ilgili bilgileri firmaya verdikleri yönünde bilgilere ulaşıldı.''

Yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak olan sanıklar hakkında, işlenen her suç karşılığında 3 yıl ve 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber