CHP'li Ersin: Dokunulmazlığımı kaldırın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Temmuz 2010 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Millitvekili Ahmet Ersin, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda Ergenekon adıyla bilinen soruşturmanın gizli tanığının ifadesini değiştirmesi için girişimlerde bulunduğu suçlaması nedeniyle, yargılanabilmek için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e dilekçeyle başvurdu. Ersin, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e dilekçeyle başvuran CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum'da yürütülen Ergenekon soruşturmasının gizli tanıklarından ?Munzur'un, menfaat karşılığında ifadesini değiştirmesi için girişimlerde bulunmakla suçlandığını hatırlattı. Fezlekenin TBMM Başkanlığı'na iletildiğini ve halen Anayasa Komisyonu'nda olduğunu belirten Ersin, şunları söyledi:

?Hakkımda ileri sürülen iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Fezlekede yazılanlara göre, benim dışımdaki 3-4'üncü kişilerin kendi aralarındaki görüşmelerinden hakkımda suç üretilmiştir. Erzurum Ergenekon davasında gerek soruşturma ve gerekse yargı aşamasındaki hukuksuzlukları, hukukçu, milletvekili, Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olarak, 2009 Ağustos ayından beri takip ettiğim (Konu ile ilgili iki kez soru önergesi verdim. Ayrıca iki kez bölgeye giderek adli ve askeri cezaevlerinde tutulan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner dahil, sivil ve bazı askeri personelle görüşmeler yaptım) ve özellikle soruşturma aşamasındaki siyaset- cemaat işbirliğini, baskılarını ve yönlendirmeleri ortaya çıkararak, kamuoyuna yansıttığım için sindirme amaçlı fezleke yazılmıştır. Fezlekede, cemaat ve yandaş TV ve gazetelerle bazı köşe yazarlarının, yine aynı amaçla hakkımda 20 günden fazla süren karalama kampanyalarının ve dedikodularının etkisi ve izleri görülmektedir. Sözkonusu uyduruk iddialara karşı kendimi savunabilmem ve yargılanarak aklanabilmem için dokunulmazlığımın kaldırılmasını içeren talebimi, ilgili Komisyon Başkanlığı'na 16 Haziran 2010 tarihinde iletmiş olmama karşın bugüne kadar sonuç alamadım. Komisyon Başkanı'nın (Burhan Kuzu) basına yansıyan beyanlarından, talebimin karşılanamayacağı anlaşılmaktadır. Sayın Başbakan ile diğer bakan ve milletvekilleri ile ilgili fezlekelerden bağımsız olarak, sadece benimle ilgili sözkonusu fezlekenin ele alınarak dokunulmazlığımın bir an önce kaldırılması hususunda ilgi ve yardımlarını arz ve talep ederim.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber