Yolsuzlukla suçlanan eski başhekime rekor ceza talebi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yemek, temizlik ve tıbbi malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı.

Savcı, 43 sanıklı davada eski Başhekim Prof. Dr. Metin Aydın hakkında 61, Başhekim Yardımcısı Yusuf Ziya Genç için de 109 yıl hapis cezası istedi.

Özel Yetkili 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 104 sayfalık iddianamede, 27 Ocak 2009 tarihinde yapılan ihale öncesinde, hastanenin başhekimi Aydın ve Başhekim Yardımcısı Genç'in, Canlar Yemekçilik ve Ceren Temizlik ortak girişiminin yetkililerine, ihaleyi yine kendilerine vereceklerini ancak bunun karşılığında şirketin yüzde 50 hissesinin Ahmet Bucak ve Ahmet Turaktekin'e devredilmesini istedikleri ancak şirket yetkilileri bu teklifi kabul etmeyince ihalenin iptal edildiği belirtildi.

Aydın'ın ihaleyi kazanan şirketlerden her ay 15-20 bin lira rüşvet aldığı, eski başhekimin Ankara'daki 60 bin lira değerindeki evine karşılık Ceren firması sahibi Halil İbrahim Altınışık'ın eşine ait 150 bin lira değerindeki eviyle takas yaptığı, evin tapu masrafları ve dekorasyon faturalarını da başka bir şirket sahibinin karşıladığı öne sürüldü.

İddianamede Başhekim Yardımcısı Genç'in yıllık cirosu 20 milyon lirayı bulan Can-Med Tıbbi Malzemeler şirketinin gizli sahibi olduğu kaydedildi. Hastanelerde bulunan tıbbi cihazların bakım ve onarımını yapan Mehmet Faruk İrinesi'nin savcılık ifadesinde Can-Med şirketinin yurtdışından kilogramını 1,5 liraya satın aldığı kimyasal maddeyi Numune Hastanesi'ne yaklaşık 400 katı bedelle 600 liraya sattığını ifade ettiği vurgulandı.

ABDULLAH ÖZYURT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber