Atalay: Alınacak 10 bin polis içinde özel harekatçılar da olacak/video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Temmuz 2010 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü'nde düzenlenecek 38. Dönem Temel Özel Harekat Kursu mezuniyet törenine katıldı.

Törende konuşan Atalay, Özel Harekat timlerinin daha ciddi eğitim aldığını söylerken, bu birimde çalışan polislerin daha özel görevlerde kullanıldığını söyledi. Bu yıl 10 bin üniversite mezunu polis alınacağını söyleyen Atalay onların içerisinden de özel harekat birimine belli bir kontenjan ayrılacağını dile getirdi.

İnsan haklarına büyük verdiklerine öneme dikkat çeken Bakan Atalay, Özel Hakerat timlerinin üzerine bu konuda daha çok eğildiklerini dile getirdi. Atalay özel harekatçıların Afganistan ve Irak başta olmak üzere bir çok özel bölgede değişik görevler aldıklarını kaydederken, , Afganistan?da kendilerine ayrılmış bölgede Afgan polisine eğitim verdiğini, Irak'ta ise Türk Büyükelçiliği'ni koruduğunu söyledi. Hükümet olarak polis teşkilatına büyük önem verdiklerini dile getiren Beşir Atalay, teşkilatın her gün daha da iyi şartlara kavuşması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekledi. Atalay, daha sonra ilk üçe giren öğrencilerin diplomalarını verdi. Özel harekat timleri gösteri yaparken, yakın dövüş, eğitimli köpek ve helikopterlerle aldıkları eğitimi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber