Erdoğan, çömelmeyi anlattı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metehan DEMİR

O gün siperlere gidilmesi benim fikrimdi. Genelkurmay Başkanımız, mevzide bizim geldiğimizi görüp ayağa kalkarak tekmil vermek isteyen çocuklarımıza, askerlerimize, özellikle, ?Oturun, kalkmayın' uyarısında bulundu. ?Görevinize devam edin' demişti. Kimse kimseye haksızlık yapmasın.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, son dönemde terörle mücadele kapsamında gündeme getirilen, ?Karşılıklı eylemsizlik olsun, devlet de gördüğü teröriste dokunmasın? yönündeki önerilere tepki gösterdi. Erdoğan, ?Bunu nasıl söylüyorlar anlamıyorum. Yani güvenlik güçlerimiz terör örgütü mensuplarıyla karşılaşınca ?Hayırlı işler' mi diyecekler. Dünyanın neresinde bu var, olur mu böyle şey?? dedi. Başbakan, Balkanlara yaptığı son gezide bir sohbet sırasında, PKK ve terörle mücadele üzerine değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, demokratik açılıma devam konusundaki kararlılığını bir kez daha vurgularken, PKK ile mücadelede asla taviz verilmeyeceği mesajı verdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Ne eylemsizliği ya

?Bizim için terörle mücadele farklı. Demokratik açılım farklı. İki konuda da kararlılığımız devam ediyor. Ama son dönemde çeşitli fikirler ortaya atılıyor. Yok, karşılıklı eylemsizlik olacakmış da böylece kan akması duracakmış. Terör örgütü de eylemlerini durduracakmış deniliyor. Karşılıklı eylemsizlik nedir ya, böyle şey olur mu? Bunu nasıl söylerler. Bu kabul edilmez. Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağından devletimizin kolluk kuvvetleri ve güvenlik güçleri sorumludur. Terör örgütünün eli silahlı üyelerinin dağlarda kırsalda dolaşmasına nasıl müsaade edilir? Hangi ülkede bu olur? Karşılaşınca nasıl sessiz kalınır, görmezden gelinir. Bırakın kırsalı, terör örgütü şehirlerde bile elinde silahla dolaşmaya kalkıyor. Eylem yapmaması gereken taraf tektir ve bellidir. O da terör örgütüdür.?

Gidip anlatacağız

Başbakan, anayasa reform paketi referandumunu boykot edeceğini açıklayan BDP'nin ardından PKK'nın da korkutma yoluyla vatandaşların bölgede sandıklara gitmesini engelleyeceği iddialarının hatırlatılmasına da şu değerlendirmeyi yaptı: ?Türkiye'mizin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri de dahil Ak Parti her yere gidip halkımıza anayasa paketinin ülkemize getirdiklerini anlatacak. Köylere, beldelere, en ücra köşelere dek gidip anlatacağız. Demokrasi adına, bu ülkeye bir şeyler yapma adına bedeli ne olursa olsun gidip anlatacağız. Güvenlik boyutunda devletimiz gereken tedbiri herkes, her parti için alacaktır. Propagandaları engellemek, sandıklara gitmeyi engellemek diye bir şey olmaz, olamaz. Bedeli ne olursa olsun her yere gidip anlatacağız.?

Oturun, kalkmayın

Erdoğan, Gediktepe'deki çömelen fotoğrafını eleştiren Kılıçdaroğlu'na yine tepki gösterdi. Çömelme, çömelmeme tartışmasının zaten TSK tarafından da gerekçeleriyle izah edildiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: ?O gün siperlere gidilmesi benim fikrimdi. Genelkurmay Başkanımız, komutanlarımız ve askerlerimiz de sağolsun büyük titizlik gösterdiler. Ancak bu yanlış ve haksız söylemde ısrar etmek, herşeyden önce oradaki askerlerimize saygısızlık ve ayıp. Şunu hatırlatmakta fayda var. O gün orada Genelkurmay Başkanımız, mevzide bizim geldiğimizi görüp ayağa kalkarak tekmil vermek isteyen çocuklarımıza, askerlerimize, özellikle, ?Oturun, kalkmayın' uyarısında bulundu. ?Görevinize devam edin' demişti. Kimse kimseye haksızlık yapmasın.?

Başbakan, başından beri desteklediği ve bölgede terörle mücadelede son dönemde açıklandığı çerçevede profesyonel orduya kademeli geçişle zamanla daha ileri bir aşama sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber