Erdoğan, yalan haberden dolayı Sözcü'ye tazminat davası açtı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 14 Temmuz 2010 08:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakan Tayyip Erdoğan, ?tatilini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) el koyduğu yatlarda yaptığına ilişkin' iddiaları dolayısıyla, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ile buna ilişkin haber yapan Sözcü gazetesi aleyhine 50'şer bin liralık iki manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun Altay aleyhine açtığı davanın dilekçesinde, Altay'ın, 7 Temmuz 2010'da bir internet sitesine demeç verdiği belirtildi. Altay'ın, bu demecinde, ?Başbakan Erdoğan'ın yakınlarıyla tatilini TMSF'ye ait bir yatta yaptığı, yatların bu nedenle satılmadığı ve Erdoğan'ın bu şekilde yetim hakkı yediği' yönünde ifadeler kullandığı kaydedilen dilekçede, iddiaların tamamen gerçek dışı olduğu vurgulandı.

İddiaların basına yansıması sonrasında TMSF'den yazılı açıklama yapılarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Frequency ile Airwaves yatlarının 24 Temmuz 2008'de satıldığı ve fonun elinde deniz aracı bulunmadığının belirtildiğine dikkat çekildi. Dilekçede, ?Altay'ın, gerçeklerle bağdaşmayan iddialarını hiçbir dayanak göstermeden, sadece birtakım duyumlar aldığını ifade etmek suretiyle ortaya atmasını, bunları doğruymuş gibi gösterme ve bu iddialar üzerinden müvekkilimi yıpratma çabasını siyasi ahlakla, siyasetin temel ilkeleriyle ve etik kurallarıyla bağdaştırmak mümkün değildir? değerlendirmesi yapılarak CHP milletvekili Altay'dan 50 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Yazan gazeteye de

Sözcü gazetesi ile imtiyaz sahibi Burak Akbay'a açılan 50 bin TL'lik manevi tazminat davasının dilekçesinde de 9 Temmuz 2010 nüshasında ?Tayyip tatilini Uzan'ın yatında mı yaptı?' başlıklı haberde, aynı gerçek dışı iddialara yer verildiği belirtild

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber