Erkek hastaya hamile ilacı iddiası yargıda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Temmuz 2010 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmirli Özer Varlı, Kocaeli'deki yakınlarını ziyareti sırasında fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Doktor, kan değerleri düşük çıkan Varlı'ya genelde kadınların hamilelik ve adet dönemlerinde kullandığı ilaçları yazdı. Eczacıdan durumu öğrenen Varlı, soluğu savcılıkta aldı

Cumhur ERKEK / İZMİR

Kocaeli'deki yakınlarını ziyaret eden İzmirli makine teknisyeni Özer Varlı, önceki gece fenalaştı. Kocaeli Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servis doktorları teşhis koyamadı. Varlı, ertesi gün aynı hastanenin polikliniğine gitti. Varlı, gizli şekeri olduğunu söyleyip, doktordan kan tahlili istedi. Tahliller sonucunda Varlı'nın kan değerlerini düşük gören uzman Dr. Neşat Yücel, 3 ilaç yazıldı. İlaçları almak için eczaneye giden Varlı, eczacının, 'Beyefendi bunları hamile ve adet gören bayanlar kullanıyor' sözleri karşısında donup kaldı. Varlı, 'Kan değerlerim düşük çıktı. Doktor da bana bu ilaçları yazdı' deyince yanlışlık ortaya çıktı. Eczacı, yazılan ilaçların kadınların hamilelik ve adet döneminde kan eksikliğini gidermek amacıyla kullanıldığını ve kan değeri düşük çıkan hastaların kullanmasının sakıncalı olabileceği konusunda makine teknisyenini uyardı.

MANEVİ TAZMİNAT

Kendisine doktorun yanlış ilaç yazdığını fark eden Özer Varlı, soluğu savcılıkta aldı. Avukat İsmet Erkul, 'Hamilelik ve adet döneminde kan eksikliği yaşayan bayanlara yazılan ilaçlar yazılmış. Kanı normal olan bir hastaya nasıl olur da kan yapıcı ilaç verilebilir. Bunun kasıtlı yapılıp yapılmadığına tabii ki yargı karar verecek. Ceza davasının yanı sıra 5 bin TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açacağız' dedi.

DOKTORUN İDDİASI

Varlı'nın yalan beyanda bulunduğunu belirten Uzman Dr. Neşat Yücel, 'Kendi içinde çelişkiler yaşıyor. Çok yalan söylüyor. Ben beslenme bozukluğu yaşadığı için ona o ilaçları yazdım. Başka doktorlar kendisini bana karşı kışkırtıyor. Onunla uğraşacak zamanım da yok' diyerek hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber