Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2010 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, heyelan, lokal dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu (İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) hafif sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Kazan, Güdül, Çamlıdere, Çubuk, Kalecik, Akyurt, Keçiören) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın ve Sinop) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Hopa, öğleden sonra Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber