Görme engelli vatandaşa karakolda dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2010 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar'da seyyar satıcılık yapan görme engelli adam, kendisini ve yanındaki kardeşini karakola götüren polislerin dayak attığını iddia etti. Olayın ardından adli tıp kurumu ve devlet hastanesinde rapor alan adamın yüzündeki darp izleri dikkat çekti.

Seyyar satıcılık yapan 50 yaşındaki Mehmet Elveren iddiaya göre geçtiğimiz Perşembe günü Çengelköy'de kaçak sigara satışı yaptığı sırada yanına polisler geldi. Olay yerine gelen polisler kaçak sigara satışı yasak olduğu için Mehmet Elveren ile birlikte o sırada yanında bulunan kardeşi Ahmet Elveren'i de götürmek istedi. Mehmet Elveren kardeşinin kendisini ziyarete geldiğini ve olayla ilgisi olmadığını söyledi, ancak polis iki kardeşi de alarak Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğine götürdü.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Doğuştan görme engelli olan Mehmet Elveren karakolda da polislere kardeşinin seyyar satıcı olmadığını boş yere siciline suç kaydı düşmemesini ve bu yüzden serbest bırakılmasını istedi. Mehmet Elveren'in iddiasına göre polisler bunun üzerine "Bize işimizi sen mi öğreteceksin? diyerek kendisine saldırdı. Araya kardeşi Ahmet Elveren'in girmesi üzerine diğer polislerde kavgaya karışıp iki kardeşi darp etmeye başladı. Mehmet Elveren'in kafasında, yüzünde ve kulağında derin darp izleri oluşurken, iki kardeş darp olayının ardından Ümraniye Kazım Karabekir Devlet Hastanesi'ne götürülerek rapor alındı. Ardından iki kardeş, polislerin kendilerine ?savcılık tarafından göz altına alınmalarını gerektirecek bir durum olmadığı söylendiği? belirtilip serbest bırakıldı. Mehmet Elveren ertesi gün savcılığa giderek kendisine dayak attığını iddia etti polislerden şikayetçi oldu.

Elveren Üsküdar Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne giderek darp raporu aldı. Evli ve iki çocuk babası Mehmet Elveren 2003 yılına kadar Üsküdar'da esnaflık yaptığını kriz nedeniyle işyerini kapattığını anlatırken, yaklaşık bir aydır seyyar sigara satışı yaptığını söyledi. Olay günü yaşadıklarını anlatan Mehmet Elveren, "Kaçak sigara satmak suçuyla göz altına alındım, kardeşim yanımda beni görmeye gelmişti. Polise sigaraların benim olduğunu söyledim.Kardeşimin olayla alakası olmadığını söyleyip işlem yapmamalarını istedim. Polisler sen işimizi bizden daha iyimi biliyorsunuz deyip bana saldırmaya başladı. Ben kendilerine hani insan hakları gelişmişti bu ülkede polisin halkla ilişkileri düzelmişti bu söz onları çılgına çevirdi biz her zamanki polisiz diyerek beni dövdüler. Ellerimi arkadan bağlayıp 10-15 dakika eziyet etmeye başladılar, darp izleri vücudumun her yerinde belli. Bu yaralar gerek Adli Tabiplik gerek Ümraniye devlet hastanesinde tespit edilerek rapor düzenlendi. Sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum? dedi.

GÖRME ENGELLİ OLDUĞUMU BİLİYORLARDI

Mehmet Elveren polislerin görme engelli olduğunu bilmelerine rağmen kendisini darp ettiğini iddia ederek, "Bir aydan beri oradayım beni şahsen tanıyorlar, bana bu muamele yapıldı ama bütün polisler böyle değil.Üzerimde o gün özürlüler için verilen ve kimlik yerinede geçen Beyaz Kart vardı. Bunu görmelerine rağmen bunlar yaşanıp işlem yapıldı. Bazı polisler araya girmeye çalıştı. Ben iki çocuk babasıyım bana yada bir başkasına böyle bir muameleyi insan kabullenemiyor, bunu hak edecek ne yaptım yasalar ceza öngörüyorsa bu cezayı yasalar verir? diye konuştu. Mehmet Elveren'in kardeşi Ahmet Elveren'de olayla ilgili olarak, sigara satışıyla ilgisi olmadığını iddia ederken ?İş çıkışında ağabeyimin yanına gittim. Polisler geldi ağabeyimi alınca bende gitmek zorunda kaldım, karakolda kimliklerimizi istediler, ağabeyim kardeşimin sicili temiz suçu ben üstleniyorum, dedi onlar da benim işimi banamı öğretiyorsun dedi. Ağabeyime iki polis saldırdı, ben araya girdim bu kez diğer polislerde saldırdı. Ben konfeksiyon işinde çalışıyorum, ağabeyimi ziyarete gitmiştimö? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber