Profesörün 'sızma' planı

Haber Giriş : 03 Mart 2005 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. A.E.'nin Rekabet Kurumu'ndan daha rahat bilgi sızdırmak için üst kattaki daireyi kiralamak istediği ortaya çıktı

Rekabet Kurumu'ndan bilgi sızdırarak haksız menfaat elde ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Prof. A.E.'nin, faaliyetlerini rahat yürütebilmek için kurumun üst katındaki daireyi kiralamak istediği; ancak, kurum daire sahibini uyarınca başaramadığı öğrenildi.

Çete kurarak kurumdan bilgi sızdırmak ve haksız menfaat elde ettikleri gerekçesiyle önceki gün gözaltına alınan Prof. A.E., avukat U.S., kurum danışmanı Dr. T.K. ile memur A.B. ve müteahhit A.K.'nın sorgusu, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Uzman I.S., memur H.B. ve Daire Başkanı S.Y. ise Emniyet'teki sorgularının ardından dün serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit, İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Prof. A.E. ile U.S.'nin sorgusunu Mali Büro Amirliği'nde yaptı.

Soruşturmada, kuruma şikâyet edilen firmalarla ilgili inceleme aşamasında, bilgilerin dışarıya sızdırıldığı belirtildi. Hesapların takibinde, bilgi sızdırdığı ileri sürülenlerle, bağlantılı oldukları kurum dışındakiler arasında para hareketi saptandı. Kurum Başkanı Mustafa Parlak'ın suç duyurusu üzerine savcı Kelkit'in talimatıyla gözaltına alınan zanlıların, bugün ya da yarın Ankara Adalet Sarayı'na sevki bekleniyor.

Kurumdaki davalara ünlü firmaları temsilen katılan Prof. A.E.'nin, kurumdaki ilişkileri rahatsız edici boyuta ulaştı. Kurum, A.E.'nin ilişkilerini denetime alabilmek amacıyla genelge hazırladı. Genelgede; A.E. ve müşteri temsilcisi olarak gelenlerin hangi kata çıktığının, kimlerle görüştüklerinin kayda alınması istendi. Bu gelişmeyi öğrenen A.E., denetimden kaçabilmek için kurumun üst katındaki boş daireyi kiralamak istedi. Böylece A.E., kurumun bulunduğu binaya 'kiracı' sıfatıyla rahatça girip çıkabilecekti. Ancak, bunu öğrenen Rekabet Kurumu mal sahibini uyarınca plan suya düştü.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber