TTB: Geçmişten bu güne tam gün yasasını savunuyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2010 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu, TTB'nin geçmişten bu güne tam gün yasasını savunduğunu, ancak hazırlanan bu yasanın piyasacı bir düzenle daha ucuz ve sağlıksız bir düzen oluşturacağını öne sürdü.

Bilaloğlu, Sağlık Bakanlığı'nın Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu 'Üniversitede olsun Sağlık Bakanlığı'nda olsun kamuda çalışan hiçbir hekim muayenehanesini kapatmaya, işyeri hekimliğini bırakmaya veya ikinci görevinden ayrılmaya zorlanamaz' kararına uyması gerektiğini belirtti. Bilaloğlu, "Sayın Bakan'ın kendi beklenti ve isteklerini bir kenara koyarak, Anayasa Mahkemesi'nin kararını göz ardı etmeden konuya ciddiyetle yaklaşmasını bekliyoruz." dedi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bilaloğlu, TTB olarak zaten muayene sistemini egemen bir model olarak savunmadıklarını, sadece hekimlere yönelik haksız, dayanaksız ifadelere karşı çıktıklarını söyledi.

'Bıçak parası alınmasına nasıl bakıyorsunuz?' sorusuna ise Bilaloğlu, "Biz ameliyattaki bıçak parasına karşıyız. Bu haksız bir kazançtır." cevabını verdi.

Gazetecilerin, öğretim elemanlarının görevini erken bırakması durumunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'YÖK'e şikâyet ederim' sözlerinin hatırlatılması üzerine TTB Merkez Konseyi üyesi Dr. Osman Öztürk, öğretim elemanlarının işlerini aksatarak muayenelerine gitmelerinin yanlış olduğunu, zaten böyle bir durum olduğunda üniversite idaresinin gerekeni yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber