Başbakan'a yeni koruma önlemi: Panoramik kameralar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2010 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik filosuna yeni bir sistem dahil edildi. Yaklaşık 60 bin TL'ye mal olan sistem, panoramik kameralarla Başbakan'ın güzergahındaki plaka, yüz ve bina taramaları yaparak şüpheli durumlarda korumaları uyarıyor.

Erdoğan'ın etrafındaki koruma ve güvenlik çemberine yeni bir sistem daha eklendi. 360 derece panoramik görüntü elde edebilen sistem Başbakan'ın güzergahındaki binaları, yüzleri ve plakaları anında tarayarak şüpheli bir durum olduğunda müdahale edilmesini sağlıyor. Amerika'da bir şirket tarafından hazırlanan sistem Başbakanlık araçlarından birinin üzerine yerleştirildi. Toplam 6 kamera ile her açıdan görüntü alan sistem elde ettiği görüntüleri anında aracın içindeki bilgisayara yönlendiriyor.

Başbakan'ın konvoyunda diğer koruma araçları ile birlikte hareket eden araç yol üzerindeki binaları tek tek inceleyerek, güzergah üzerinde şüpheli bir şahıs ya da durum olup olmadığını kontrol ediyor. Bunun yanı sıra plaka tarama ve yüz tarama sistemleri ile de GBT taramaları yapılıyor. Başbakan'a karşı daha önce eylem yapmış olan şahısların yüzleri de sistemin bağlı bulunduğu veritabanından elde edilerek, bu şahısların görülmesi durumunda sistem korumaları uyarıyor.

BÜTÜN ARAÇLARA KURULACAK

Erdoğan'ın geniş güvenlik önlemlerinin son zincirini oluşturan bu sistemin şu anda deneme aşamasında olduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre, Amerika'dan getirilen bu sistemin maliyeti 55-60 bin TL'yi buluyor. Türkiye'de de bir firma bu sistem üzerinde çalışmaya başladı. Başbakanlık Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri bu firma ile anlaşma yaparsa, sistem Türk firmasından elde edilerek Başbakanlık korumalarına ait bütün araçlara uygulanabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber