Özel sınır birliği personeline izin ve lojman dopingi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Temmuz 2010 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ceyda KARAASLAN /ANKARA

Özel sınır birliğine psikolojik destek önlemi de alınıyor. Profesyonel askerler, haftada 5 günü sınırda, 2 günü de lojmanda geçirecek

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın terörle mücadele kapsamında kurulacağını açıkladığı özel sınır birliklerinin detayları şekillenmeye başladı. Günlerce dağda terörist kovalayacak profesyonel askerlerin psikolojilerinin sağlam kalması için bazı uygulamalar yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kurulması planlanan özel sınır birliklerine mensup askerler, bölgede muhtemelen 5-10 yıl görev yapacak. Tamamı özel eğitimli olan ve teröristlerle mücadelede profesyonelleşen askerlerin uzun süre dağda görev yapacağı göz önünde bulundurularak sosyal haklarda geniş düzenlemelere gidilecek. Bu kapsamda, Ramboların aileleriyle daha sık görüşmesi için yıllık izinleri de artırılacak. Sınır karakollarının olduğu bölgelerde yeni lojmanlar yapılacak. Maaşlarında ciddi düzelme de gündemde olan özel birlik mensuplarına dağdaki 5-10 yıllık görevlerini tamamladıktan sonra tazminat ödenecek. Bu askerlerin daha sonra emekliliklerine kadar başta Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıkları kadroları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam sağlanacak.

HAFTADA 2 GÜN TATİL

Çeşitli askeri kanun ve yönergelerde yapılacak değişikliklerle hayata geçirilmesi planlanan uygulamanın hukuki boyutuyla Milli Savunma Bakanlığı ilgileniyor. Çalışma tamamlandıktan sonra Maliye Bakanlığı'nın görüşü de alınarak en geç önümüzdeki yıl özel birlikler sınırda görev yapmaya başlayacak. Sınır birliğindeki profesyonel askerlerin, yıllık izinleri de artırılacak. Yılda 30 gün yerine her 3 ayda bir 15 gün izin kullanmaları sağlanacak. Sınır karakollarının bağlı olduğu merkezlerdeki lojman sayısı da artırılacak. PKK'lı terörist kovalayacak askerlerin aileleriyle daha fazla vakit geçirmesi için haftanın 2 günü lojmanda kalmalarına izin verilecek. Haftanın 5 gününü görevli olduğu karakollarda geçirecekler. Terörle mücadelede işbirliği turuna çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, özel sınır birliği projesini ilk kez DSP Genel Başkanı Masum Türker'le yaptığı görüşmede dile getirmişti. Erdoğan, mevcut bünyede 5 yıl ya da daha uzun süre görev alacak uzmanlaşmış personelin sınırda görev yapacağını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber