'Mobil Hukuk Bürosu' kuracaklar...

Haber Giriş : 03 Mart 2005 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'de bir gurup Avukat tarafından kurulan Yargı Hukuk Bürosu, gelişen asra ve teknolojiye uygun olarak çalışıyor.

Çeşitli ceza, ticaret, aile mahkemeleri davalarına bakan Av. Heybet Değer, Av. Selma Köse, Av.Mecit Kıvanç Tosyalı, Av Banu Ekici zamandan kazanmak, gereksiz telefon trafiğini azaltmak ve müvekkillerine kolaylık olsun diye önce www.yargihukuk.com diye bir site kurup, dava dosyalarındaki bütün dilekçe, mahkeme karar ve zabıtlarını, duruşma günlerini yüklediler. Sonrada 100 civarındaki müvekkillerine birer şifre verip, davası hakkında isteyen kişinin internetten dosyalarına girerek, davalarının son durumları ve gelişmeleri hakkında bilgi almalarını sağladılar.

İnternet'teki bu çalışmadan sonra artık dava günü, duruşma sonrası ne olduğunu soran telefonlardan kurtulan avukatlar, zaman dan tasarruf edip daha rahat dosya okuyup, dilekçe ve cevaplar yazmaya başladılar.

Gelişen teknolojiden sonuna kadar istifade etmeyi planlanan Yargı Hukuk Bürosu, avukatlarının yeni hedefi ise "Mobil Hukuk Bürosu" kurmak.

Avukatlar Avrupa'dan ithal edecekleri en son teknolojiyle donanımlı bir Karavan getirerek, il ve çevre ilçelerdeki duruşmalara bu karavanla katılacaklar. Duruşma öncesi adliye önlerinde mobil ofislerinde çalışıp, savunma hazırlayacaklar.

Avukatların karavanında GPRS, TV, Uydu sistemi, Laptop, İnternet, Duş, Buzdolabı, Yatak haline gelen koltuklar, Fotokopi ve Fax,Yazıcı bulunacak.

Adliyelerin ve baroların kalabalık, sigara dumanı hakimiyetinde ki, havasız zaman zaman çalışmaya müsait olmayan şartlarından uzak hukuk mücadelesi verecekler. Avukatlar Ankara Yargıtay'daki temyiz davalarınada hem çalışıp, hem istirahat ederek yine karavanlarıyla giderek bir ilke imza atacaklar.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber