Balyoz'un örneği 12 Eylül...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Temmuz 2010 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"En kolay harekat tarzı 12 Eylül gibi harekatı baştan itibaren organize etmek"

Haklarında yeniden yakalama emri çıkarılan Balyoz sanıklarından Emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, darbe toplantısında 12 Eylül'ü örnek aldıklarını itiraf ediyor. "En kolay harekat tarzı 12 Eylül gibi harekatı baştan itibaren organize etmek" diyor...

1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan tarafından hazırlanan Balyoz Darbe Planının 12 Eylül Darbesinin bire bir kopyası olduğu İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede yer aldı. Hakkında yakalama emri çıkarılan 102 sanıktan biri olan MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kolordu Komutanı olarak katıldığı darbe toplantısında 12 Eylül'ü örnek aldıklarını açık açık itiraf ediyor.

"MÜDAHALE Mİ EDECEK YOKSA"

Doğan'ın başkanlığında yapılan toplantıda söz alan Sarıışık, en kolay harekat tarzının 12 Eylül gibi harekatın baştan itibaren organize etmek olduğunu belirtti.

"Silahlı Kuvvetler müdahale mi edecek yoksa teşvik mi edecek" diyen Sarıışık, öncelikle iç tehdit olarak nitelendirdiği irticaya karşı toplumun diğer kesimlerinin de organize edilebileceğini vurgulayarak, "Ülkenin oy potansiyeline baktığımızda ortaya çıkan irticai tablonun karşısında da yüzde 80'e yakın bir rakam var. Yani bunların da organize olması halinde irticai unsurlara karşı yapılabilecek karşı bir harekâtın da olabileceğini göz ardı etmemek lazım" şeklinde konuşuyor.

EN KOLAY HAREKAT TARZI...

12 Eylül öncesinde ülkenin yangın yerine döndüğünü aktaran Sarıışık konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Her gün 50 tane insan ölüyordu. Sağ sol birbirine girmişti. Ama bir 12 Eylül Darbesi bütün bunların hepsini ortadan kaldırdı. O ülke süt liman haline geldi. E şimdi böyle bir tehdidin ortadan kaldırılması için fazla uğraşa gerek yok. Yani kuvvetleri sağa sola göndermenin bana göre yapılacak en kolay harekat tarzı bir 12 Eylül gibi harekatın baştan itibaren organize edilmek suretiyle bir anda söndürülmesi imkan sağlar diye düşünü yo rum."

SÖYLEMEK İSTEMEDİK AMA

12 Eylül'ü örnek alınması yönündeki sözlerini çok ilginç bir ifade ile tamamlayan Sarıışık, "Burada tabi bura da söylemek istemedik ama sonunda bunu vurgulamaya çalışıyoruz. Bundan sonraki konuşmalarda da dikkate alın.." diyerek toplantıya katılan diğer askerlere uyarıda bulunuyor. Fazla uğraşmaya gerek olmadığını belirten Sarıışık'ın, 12 Eylül benzeri bir askeri darbe yapılmasının gerektiğini ve söylediklerini o ortamda söylemek istemediğini ancak esas vurgulamak istediklerinin ise bu olduğunu açıkça ifade ettiği görülüyor.

İSTANBUL'UN ÜZERİNE ÇÖKERİM

Konuşmasının devamında sertleşen Sarıışık söyle diyor: "İstanbul'un üzerine çökerim. Ve belediye başkanıymış, yok ondan sonra savcıymış, hâkimmiş, kaymakammış, bu konuya olumsuz bakan tablolarda yer alan insanları gerekirse belediye başkanlıkları komutanları o görev de uhdesinde olacak şekilde görevlendirmek suretiyle ve ağır bir baskı... Bunlar kararlarını vermişlerdir bu ülkeyi bölecek parçalayacaklardır ve ülkeyi başka bir rejimin içerisine taşıyacaktır. Böyle kararlı olan bir halka karşı da acımasızca hareket etmek bizim görevimizdir!'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber