Bazı illerde, müdür yardımcılığı sınavını kazanan öğretmenler hala atanmadı

Haber Giriş : 04 Mart 2005 01:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müdür yardımcılığına yapılacak atamalar, Mili Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 202inci maddesine göre yapılmaktadır. Ancak, bu yönetmelikte seçme sınavını kazanan adaylara yönelik olarak valiliklerce duyuru yapılacağı belirtilmesine rağmen bazı illerde hala hiçbir duyuru yapılammıştır. Bu nedenlede, 2004 yılı müdür yardımcılığı sınavını kazananlar bu haklarını kullanamamıştır.

İlgili yönetmeliğin "Müdür Yardımcılığına Atama" başlıklı 20'inci maddesinde "Seçme sınavını kazanan adaylar boş müdür yardımcılıklarına atanmak için valiliklerce yapılacak duyuru üzerine, EK-1'deki Yöneticilik İstek Formu ile kadrosunun bulunduğu okulda boş müdür yardımcılığı olması halinde bu eğitim kurumu da aralarında bulunmak şartıyla en fazla üç eğitim kurumu tercih etmek suretiyle istekte bulunabilirler.
İstekte bulunan adaylardan EK-2'deki Yönetici Değerlendirme Formu üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda puanı en yüksek olanların tercihleri dikkate alınarak valiliklerce başvuru tarihinin tamamlanmasından itibaren en geç 3 ay içinde atanırlar."
hükmü yer almaktadır.

Ancak, bize gelen ve aşağıda yer verdiğimiz mailde de görüleceği üzere bazı illerde hala bu sınavı kazanan öğretmenlerin atamaları yapılmamıştır. Bu atamaların yapılmamış olması, 2004 yılı sınavını kazananların 2005 yılı nda yapılacak seçme sınavını kazananlarla aynı işleme tabi tutulacağını göstermektedir.

Umarız, yıllar sonra oldukça adil bir şekilde gerçekleştirilen ve iltimasa önleyen bu uygulamaya, hakkıyla değer verilir ve eski alışkanlıklardan bir an önce vazgeçilir.


Bu konuda sitemize gelen maillerden bir örnek aşağıda yer almaktadır.

"Merhabalar, öncellikle çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ederim.

Ben 10/10/2004 MEB müdür yardımcılığı sınavını kazandım ama hala atamalarımızı yapmadılar.

Bu sınavı Kütahya'dan 34 kişi kazandı. Kütahya Milli Eğitim boş okul müdür yardımcılığı kodrolarını açmayı da düşünmüyor çünkü yeniden açılan sınavda başarılı olanlarla biz 34 kişiyi aynı anda atayacaklarmış yani kendilerine yakın olanları seçecekler.

Kütahya milli eğitimin yaptığı bu haksızlık kim düzeltecektir.."

"Haber Gönder" yoluyla haberi yazan: Deniz


Not 1-: Haberi yazan: Serdar: Ben Niğde'de görev yapıyorum. 10.10.2004 tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı sınavını 16 arkadaşımlıa birlikte kazandım. Milli Eğitim Müdürlüğü daha sınav sonuçları açıklanmadan boş kadroları eski yönetmeliğe göre doldurdu. Sınavı kazanan arkadaşlarımız için kıyıda köşede kalmış kadroları (tercih etmeyin diye )ilan etti.Daha iyi şartlarda boş kadro olmasına rağmen onları ilan etmedi.

Not 2: Ben mersin'den yazıyorum. Yeni sınav yapılacak ama hala atamalar yapılmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber