Anayasa Mahkemesi ve 2B'ye neşter vuruluyor

Haber Giriş : 04 Mart 2005 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, orman vasfını yitirmiş ve "2B" olarak adlandırılan kamu arazilerinin satışı ile Anayasa Mahkemesi ve YÖK'ün yeniden yapılandırılmasını öngören anayasa değişiklikleri için uygun zamanı beklediklerini bildirdi. Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması önerilerini de "provakasyon" olarak nitelendirirken, "Bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Afrika gezisine çıkmadan önce TBMM'de AK Partili 24 milletvekili ile birlikte yemekte biraraya geldi. Bir milletvekilinin Anayasa değişikliğinin ne zaman yapılacağını sorması üzerine Erdoğan'ın "Anayasa değişikliklerini yapacağız, ancak bunun için uygun zamanın olması lazım" dediği öğrenildi.

'Birileri oyun oynuyor'

Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi ile YÖK'ün yeniden yapılandırılması ve "2B" arazilerinin satışına ilişkin değişiklik çalışmalarını anlattığı, Anayasa değişikliği paketini Meclis gündemine getirmek için gerekirse referandumu göze alabilecek konjonktürün olması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi. Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması önerisini "provakasyon" olarak yorumlarken, milletvekillerine, "Bu konulara girmeyin. Birileri bir oyun oynuyor" dediği kaydedildi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber