Emniyette yeni kriz.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, 3 bin 500 kişilik kadrosu olan Çevik Kuvvet'ten 'koruma' istedi!

Savaş AKIN / VATAN İSTİHBARAT

Erdoğan'a yönelik suikast ihbarlarının artması üzerine yeni önlemler planlayan Koruma Şube, Çevik Kuvvet'ten 800 polis istedi. Toplam 3 bin 500 kadrosu olan Çevik Kuvvet'in yöneticileri olaylara müdahalede yetersiz kalınacağını belirterek karşı çıktı. Kriz bazı yöneticilerin yerinin değiştirilmesiye çözüldü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast ihbarlarının artması üzerine arttırılan güvenik önlemlerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan'ı koruma araçlarına yerleştirilen 360 derece panoramik görüntü elde edebilen ve Başbakan'ın geçiş güzergahındaki binaları, yüzleri ve plakaları anında tarayarak şüpheli bir durum olduğunda müdahale edilmesini sağlayan özel sistemin ardından, Başbakan'ı koruma çalışmaları kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yeni bir yapılanma yoluna gidildi.

Sadece Başbakan'ı koruyacaklar

İstanbul'a sık sık gelerek temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan'ın, güvenlik önlemlerinin arttırılması düşüncesiyle Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi tarafından yeni bir plan geliştirildi. Buna göre İstanbul Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bağlı 800 polis, Başbakan'ı korumakla görevlendirilmesi ve Başbakan'ın İstanbul programlarında alanların güvenliğini almakla görevlendirildi. Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı polisler Başbakan'ın İstanbul'daki temaslarında zaten görev alıyorlardı ancak bu yeni düzenleme ile seçilecek olan 800 Çevik Kuvvet polisinin tek görevi Başbakan'ın programlarında güvenlik önlemlerini almak olacak.

Emniyette kriz

Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi tarafından İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden talep edilen polislerin sadece Başbakan Erdoğan'ın programlırna bağlı olacak olması ve başka toplumsal olaylarda görevlendirilemeycek olması ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kriz yarattı. İstanbul'da sadece 3 bin 500 personeli bulunan Çevik Kuvvet yetkilileri başta bu karara karşı çıktı. Çevik Kuvvet ekiplerinin önümüzdeki haftalarda sezonun açılması ile futbol karşılaşmalarında görev alacak olması ve yaklaşan referandum da göz önüne alındığında personel sıkıntısı yaşanacağını dile getiren Çevik Kuvvet Müdürleri, Devlet Büyüklerini Koruma Şubesi tarafından gelen bu talebe direndi. Ancak daha sonra bu karar direnen Çevik Kuvvet yetkililerinin görev yerlerinin değiştirildiği ve kararın uygulanmaya başlanacağı iddia edildi.

Torpile neden olur

Öte yandan bazı yetkililer Başbakan'ı korumak için özel olarak görevlendirilecek Çevik Kuvvet Polisleri'ne başka görev verilmeyecek olmasının ise ileride polisler arasında ayrımcılığı yol açacağı ve torpil girişimlerini güçlendireceğini dile getirdi. Şimdi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bu yeni düzenleme için çözüm aradığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber