YÖK'ten tercih için kolaylık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2010 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- YÖK, üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla üniversitelerin tüm bilgilerinin yer aldığı bir katalog yayımladı.

YÖK'ün ''www.yok.gov.tr'' internet adresinde yayımlanan kataloğun ön sözünde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, kataloğa neden gerek duyulduğuna değindi.

Yükseköğretim kurumları sayısındaki artış ile gerek yurt içinde gerekse yurtdışındaki öğrencilerin tercihlerini yaparken Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarını bir arada görmesine imkan sağlamayı amaçladıklarını belirten Özcan, bu nedenle YÖK tarafından yükseköğretim kurumlarını tanıtan bir katalog çalışmasının başlatılması uygun görüldüğünü kaydetti.

Özcan, katalogda yer alan bilgilerin üniversitelerden istenen veriler ve ''2009 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'' esas alınarak bir araya getirildiğini ifade etti.

Katalogda, devlet, vakıf üniversiteleri ile meslek yüksekokullarının bulunduğu şehir, kuruluş yılı, toplam öğrenci ve akademik personel sayıları ile mezun olan öğrenci sayıları, irtibat bilgileri, internet adresi temel veriler yer alıyor.

Üniversitelerdeki fakültelerin de yer aldığı katalogda, hangi fakültede kaç öğrenci, kaç öğretim üyesi olduğu ve kaç öğrenci mezun verdiğine ilişkin sayısal veriler bulunuyor.

Üniversitelerin fotoğraflarının da bulunduğu katalogda, lisansüstü eğitime ilişkin enstitüler ve öğrenci sayılarına da yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber