Büro emekçileri iş bıraktı

Haber Giriş : 04 Mart 2005 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, bugün ülke genelinde tam gün iş bıraktı ve Kızılay'da miting düzenledi.

BES üyeleri, sabah saatlerinde, başta Muhammet Karagüzel, Yahya Galip, Yıldırım Beyazıt, Kızılbey, Ostim vergi daireleri olmak üzere işyerleri önünde bir araya geldiler.

İşyerleri önünde toplanan ve BES Başkanlar Kurulu'nun kararı doğrultusunda Sosyal Güvenlik Reformu ve Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması yasa tasarılarına taraf olmak ve kamu çalışanlarının iş güvencesini tehdit ettiği savunulan Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi gibi taleplerde bulunan üyeler, gruplar halinde yürüyerek, Kızılay'daki SSK İşhanı'nın önünde toplandılar.

Burada düzenlenen mitingde konuşan BES Genel Başkanı Bülent Kaya, amaçlarının, kendilerini köleliğe layık gören AK Parti'ye karşı bir kıvılcım yaratmak olduğunu kaydetti.

KESK Genel Başkanı Sami Evren de toplu sözleşmesiz yasa tasarısına karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. Bütün sendika üyelerinin, bugün, Seka Kağıt Fabrikası işçilerinin direnişine destek olmak amacıyla işyerlerini terketmeyeceklerini bildiren Evren, Hükümet'in başta IMF ile ilişkisi olmak üzere politikalarını eleştirdi.

Türkiye'nin demokrasiye, yeni bir sosyal politikaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Evren, AK Parti'yi iktidara getirenlerin bu sosyal politikayı uygulatmadığını iddia etti.

"Zafer direnen emekçinin olacak", "Gün gelecek AKP halka hesap verecek", "IMF'ye, Dünya Bankası'na, işsizliğe, işten atılmalara, emperyalizme hayır, "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları atan BES üyeleri çeşitli pankartlar taşıdılar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber