TCCD'den sahte internet sitesi uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2010 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünden (TCDD) yapılan açıklamada, ?TCDD'nin bilgisi dışında internet üzerinden TCDD adı ve logosu kullanılarak sahte internet siteleri yapılmaya çalışıldığı, bunun üzerine kurumun resmi sitesinde yolculara konu hakkında gerekli uyarı ve duyuruların yapıldığı? bildirildi.

TCDD Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, TCDD Genel Müdürlüğü ile ilgili her türlü bilginin, www.tcdd.gov.tr adlı resmi internet sitesinde yer aldığı belirtilerek, kuruluşun resmi sitesi www.tcdd.gov.tr ile www.turkiye.gov.tr internet adresleri üzerinde bilet satışı ve yer rezervasyonuyla ilgili işlemlerin gerçekleştirildiği vurgulandı.

Açıklamada, TCDD'nin belirlediği esaslar ve sözleşmeler kapsamında bilet satışlarının kendi iş yeri haricinde, 116 adet TCDD bilet satış acentesi, 877 PTT şubesinde olmak üzere toplam 993 satış noktasında gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:?Bilet satış noktaları haricinde TCDD'nin bilgisi dışında internet üzerinden TCDD adı ve logosu kullanılarak sahte internet siteleri yapılmaya çalışıldığı gözlenmiş ve resmi sitemizde yolcularımıza konu hakkında gerekli uyarı ve duyurular yapılmıştır.

İnternet üzerinden bilet satışını gerçekleştirdiğimiz sitemizin ilgili sayfalarına, herhangi bir internet sitesinden link vermek suretiyle yönlendirme işlemi yapılabilmektedir. Engellenmesi mümkün olmayan bu tür işlemleri yapan sitelerin faaliyetlerinden kuruluşumuz sorumlu değildir. Kaldı ki bu durumda bile nihai olarak online bilet satış işlemi, kuruluşumuza ait www.tcdd.gov.tr adlı resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber