Dikey geçişte kontenjan iki katına çıkartılıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK, DGS ile MYO'dan veya açıköğretim ön lisanstan 4 yıllık lisansa geçecekler için belirlenen 5 bin kişilik kontenjanın iki katına çıkarılacağını açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu ay gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) katılan öğrencileri sevindirecek bir karar aldı. Meslek yüksekokulları (MYO) ile açıköğretim ön lisans programından mezun olanların lisans programlarına geçebilmelerini sağlayan DGS'ye bu yıl 120 bin adayın katılması üzerine ?lisans kontenjanları? yeniden düzenlendi. DGS ile MYO'dan veya açıköğretim ön lisansdan 4 yıllık lisansa geçecekler için daha önce belirlenen 5 bin kişilik kontenjanın iki katına çıkarılacağı belirtildi.

120 bin öğrenci girmişti

YÖK Genel Kurulu, önceki gün YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı ve DGS kontenjanlarının yeniden düzenlenmesi ve belirli ilkelere göre artırılması kararlaştırıldı.

Buna göre, DGS ile MYO veya açıköğretim ön lisanstan 4 yıllık lisans programlarına geçecekler için belirlenen kontenjan sayısı yeniden hesaplanacak. Yeni kontenjanlar ÖSYM'nin internet sitesinde liste olarak öğrencilere duyurulacak.

Adaylar 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yeni DGS kontenjanlarına göre tercih yapacak. Temmuz'da yapılan DGS'ye 120 bin öğrenci başvurmuştu.

DGS, ÖSYM tarafından yapılıyor. Yurtiçinde 4 yıllık lisans programına devam etmek isteyen meslek yüksekokulları mezunları bu sınava katılıyor. Sınav yılda bir kez düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber