Yargıtay: Önder Sav Peygamberimize hakaret etmiştir

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 31 Temmuz 2010 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın İslam'a, Peygamberimize(sav) ve hac ibadetine hakaretlerinden dolayı aldığı mahkûmiyet, Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.

Üzeyir Bekiroğlu tarafından açılan ve davacı vekilliğini Abdullah Arar'ın yaptığı dava 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görüldü ve mahkeme "Mukaddesata hakaret" cezası sonrasında Sav'ı 750 TL tazminata mahkûm etti. Dava daha sonra Yargıtay'a taşındı.Yargıtay'ın da onamasıyla Önder Sav'ın İslam Peygamberine yaptığı hakaret mahkeme kararıyla da tescillenmiş oldu.

Cumhurİyet Halk Partisi Genel Sekreteri Önder Sav'ın İslam'a, Peygamberimize(sav) ve hac ibadetine hakaretlerinden dolayı aldığı mahkûmiyet, Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti. Üzeyir Bekiroğlu tarafından açılan ve davacı vekilliğini Abdullah Arar'ın yaptığı dava 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görüldü ve mahkeme "Mukaddesata hakaret" cezası sonrasında Sav'ı 750 TL tazminata mahkûm etti. Dava daha sonra Yargıtay'a taşındı.Yargıtay'ın da onamasıyla Önder Sav'ın İslam Peygamberine yaptığı hakaret mahkeme kararıyla da tescillenmiş oldu.

Kararda, şu ifadeler dikkat çekti:

"Davacı taraf vekili tarafından ibraz edilen 20.06.2008 tarihli dava dilekçesi ile, davalı Önder Sav'ın 17.05. 2008 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri sıfatı ile, CHP Elmadağ ilçe Teşkilatı'nı ziyareti sırasında, Mustafa Ünal adlı vatandaşın hacca gitme düşüncesini kendisine iletmesi üzerine alaycı bir üslup kullanarak; "Boşver, Araplara para kaptırma. Bakarsın Muhammed seni bırakmaz" şeklinde beyanda bulunduğu, davalının söz konusu beyanının İslam dininin Peygamberine ve hac ibadetine yönelik tahkir niteliği arz ettiği ve tahkir edici sözlerin basın mensuplarının ses ve görüntü kaydeden cihazlarına kaydedilerek yazılı ve görsel basın organlarında yayınlandığı, davalının kameraların açık olduğunu bilmediğini, şaka yaptığını ifade ederek beyanının doğruluğunu teyit ettiği, müvekkil davacının, davalının bu beyanlarını televizyonlardan, gazetelerden ve elektronik yayın kanallarından izlemek ve okumak sureti ile öğrendiği, bu itibarla aleniyet koşulunun gerçekleştiği, müvekkilin dini inançları kapsamındaki kutsal değerlerine yönelik hukuka aykırı eylem nedeni ile ciddi boyutta manevi elem ve ızdıraba duçar olduğu, fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak şartıyla 750 TL manevi tazminatın davalı taraftan tahsiline ve davacı tarafa ödenmesine...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber