Kışlada yolsuzluk davasında rüşvet ajandası tartışması

Haber Giriş : 04 Mart 2005 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğuzbey Askeri Tesisi inşaatında yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle başlatılan "Kışlada Yolsuzluk Davası"nda rüşvet ajandası tartışması yaşandı.

Oğuzbey Askeri Tesisleri ihalesinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle müteahhit Ali Osman Özmen, birçok asker ve sivilin yargılanmasına Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde devam ediliyor.

ÖZMEN KATILMADI

Rahatsızlığı nedeniyle önceki duruşmaya katılmayan müteahhit Ali Osman Özmen bu duruşmaya da katılmadı. Özemen'in rahatsızlığının devam ettiği ve bu nedenle raporlu olduğu belirtildi.

Duruşmada Yarbay Seracettin Kefeli'nin savunması alındı. 1990-1999 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi'nde keşif subayı olarak görev yaptığını belirten Kefeli, "Tüm çalışmalarım yasalara uygun. Çalışmalarıma Genelkurmay da onay verdi" dedi.

Askeri Savcı Zekeriya Duran, Ali Osman Özmen'in bürosunda bulunan "Rüşvet Ajandası"nda, Kefeli'ye 100 ve 250 milyon liralık ödemeler yapıldığının tespit edildiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Aykanat Kaçmaz da Kefeli'ye "Rüşvet Ajandası" hakkında bilgisinin olup olmadığını sordu.

Askeri savcı ve mahkeme başkanının "Rüşvet Ajandası" ifadelerini kullanılması avukatların da tepkisine neden oldu.

Avukat Fahir Kayacan, "Ajandaya neden rüşvet ajandası deniyor. Üzerinde rüşvet ajandası mı yazıyor? Yazmıyorsa hem iddianameye rüşvet ajandası yazılması hem de bu ifadelerin dillendirilmesi etik değildir" dedi.

Savcı duran müteahhit Özmen'in Aksaz İnşaat'a bir yıl içinde alüminyum doğrama verdiğini ve bunun birim fiyatının 978 bin liradan hesaplandığını söyledi.

Duran, buna rağmen aynı firma tarafından aynı ürünün Oğulbey tesisine birim fiyatı 4 milyon 914 bin liradan verildiğine işaret etti.

Duruşmada, Sivil İnşaat Mühendisi Bilgin Yılmazkuday'ın da ifadeleri alındı. Yılmazkuday, suçlamaları kabul etmedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber