SHÇEK gençlerinin LYS başarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı yurtlarda kalan ve LYS'ye giren gençlerin tamamı tercih yapma hakkı kazandı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl LYS'ye giren 249 gencin tamamının, en az bir puan türünde 180 puan barajını aşarak tercih yapmaya hak kazandığını bildirdi.

SHÇEK'e bağlı kuruluşlar arasında TM ve TS alanında en başarılı ilin Iğdır, MF alanında Ankara, yabancı dil alanında ise Muş olduğunu belirten Kavaf, başarının, doğru motivasyon ve planlı çalışmanın bir sonucu olduğunu ifade etti.

Bakan Kavaf, ''Çocuklarımla yalnızca başarılı olmaları nedeniyle değil, böyle sistemli bir çalışma gayreti göstermiş olmalarıyla da gurur duyuyorum'' dedi.

Korunmaya muhtaç çocuklara verdikleri hizmetin, çocukların sadece asgari düzeyde ihtiyaçlarını karşılamak olmadığını belirten Kavaf, ''Çocuklarımızın her yönüyle hayata hazır, kendi ayakları üzerinde durabilen, topluma faydalı, kendine güvenen, başarılı ve iyi insanlar olarak yetişmesini hedefliyoruz'' ifadesini kullandı.

Sonuçların imkan ve fırsat verildiğinde, en zor şartlarda dahi başarıya ulaşılabileceğini göstermesi bakımından önemli olduğunu belirten Kavaf, ''İnanıyorum ki bundan sonra da çocuklarımız, kendi ayakları üzerinde durabilen, başarılı birer genç olarak toplum hayatındaki yerlerini alacaklardır. Onları bu yolda hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız, her zaman çocuklarımızın arkasında dayanacakları bir güç olarak duracağız. Çünkü biz onların anneleri, babalarıyız. Onlar bizim çocuklarımız'' dedi.

-249 ÖĞRENCİ TERCİH YAPMAYA HAK KAZANDI-

Bu yıl YGS'ye SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda kalan 399 genç girdi. Bu gençlerden 249'u 180 baraj puanını aşarak LYS'ye girmeye hak kazandı. 1 öğrenci ise LYS'ye girmeye hak kazandığı halde sınava katılmadı. 140-180 arası puan alan 149 genç de meslek yüksekokulu veya açık öğretim programını tercih etme hakkı elde etti.

LYS'ye katılan 249 gencin tamamı en az bir puan türünde 180 barajını geçme başarısını göstererek tercih yapma hakkını kazandı. Böylece gençler yetiştirme yurtlarından üniversite yurtlarına geçmek için tercih yapma olanağına sahip oldu.

Geçen yıl, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına giren 374 gençten 282'si bir yüksek öğrenim programına yerleşmeye hak kazanmıştı. Bu gençlerin 215'i 2 yıllık, 65'i 4 yıllık, 2'si de 5 yıllık programlara yerleştirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber