Kavurucu sıcaklar bunalttı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ağustos 2010 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA VE KARAMAN

KONYA ve Karaman'da hava sıcaklığının mevsim normalinin üzerinde 41 dereceye kadar rekor seviyede olması, insanların sıcaktan bunalmasına neden oldu.

Hafta sonu olmasına rağmen sıcak nedeniyle sokaklar tenhalaşırken, dışarı çıkanlarda park ve bahçelerdeki gölge alanları tercih etti. Bazı vatandaşlar, özellikle fıskıyeli havuzların etrafında serinlemeye çalıştı, bazıları bir ağaçın gölgesinde uyudu. Çocuklar ise süs havuzlarında yüzerek serinlemeye çalıştı.

Konya Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirici, vücudun aşırı ısı enerjisine maruz kaldığında eğer normal ısı ayarlama mekanizmaları aşılır ve vücut daha fazla ısıyı tolere edilemez hale gelirse, sıcağa maruz kalma nedeniyle sağlık probleminin oluşabileceğini söyledi. Küçükkendirici, "Kanser hastaları, kemoterapi veya değişik deri hastalığı olanlar, güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmelidir. Ayrıca aşırı sıcak, kalp hastalığı, hipertansiyon, dolaşım-solunum problemi, serebrovasküler hastalığı, zeka geriliği, alkolizm gibi kronik hastalığı olan kişilerin yaşamını tehdit eder."dedi.

Dr. Hasan Küçükkendirici, güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saatlerde güneş ışınlarından kaçınılması, açık renkli giysilerin giyilmesi, ağır egzersiz ve spor yapılmaması, ağır ve aşırı yemek yenilmemesi gerektiğini söyledi. Küçükkendirici, güneş yanıklarına karşıda kesinlikle yoğurt ve benzeri maddelerin sürülmemesi girektiğine dikkat çekti. Küçükkendirici, gözlerde ağır kızarıklar oluştuğunda da mutlaka hekime başvurulması gerektiğini söyledi.

BOLU - 40 DERECE SICAKLIKTAN KORUNMAYA ÇALIŞAN YAŞLILARA POLİS ENGELİ

BOLU'nun Gerede İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceye ulaşması üzerine yağlı güreş müsabakalarını izlemeye gelen yaşlılar protokol için hazırlanan platformun altına girerek güneşten korunmaya çalışınca polis engeliyle karşılaştı. Yaşlılar, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da oturduğu platformun altından polisler tarafından uzaklaştırılmak istenmelerine tepki gösterirken, Bolu İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır polis memurlarını azarladı.

Her yıl geleneksel olarak yapılan 'Esentepe Yağlı Güreş Müsabakaları'nın 66'ncısı Esentepe Otel'in sahasında yapıldı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, aynı partili Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, yağlı güreş müsabakalarını izledi. Güreşlerin yapıldığı alana gelen Bakan Cevdet Yılmaz saha içinde tur attı, güreşçilerle tokalaşarak başarı diledi. Bakan Cevdet Yılmaz ve protokol üyeleri daha sonra kendileri için hazırlanan platforma çıkarak güreşleri izledi.

Aşırı sıcaklar nedeniyle zor durumda kalan yaşlılar Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve protokol üyelerinin oturduğu platformun altına girerek güneşten korunmaya çalıştı. Yaşlılar platform altından güreşleri izlerken polisler tarafından uzaklaştırılmak istendi. Yaşlılar oturdukları yerden kaldırılarak güneşli alana gönderilmek istenince polis memurları ile tartıştı. Tartışma üzerine Bolu Emniyet Müdürü Tahir Bayındır protokolde oturduğu koltuğundan kalkarak polisleri azarladı. Emniyet Müdürü Bayındır, "Yaşlı vatandaşları niye kaldırıyorsunuz?" diyerek polisleri sert dille uyarırken, yaşlılar burada oturabileceklerini söyledi.

SAMSUN - SICAKLIK 34 DERECE

SAMSUN'da bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, referandumda 'Evet' oyu kullanılmasını isterken, "Anayasa değişikliği yasalaşırsa bir vatandaşın bilgilerinin kayıt altına alınması, fişlenmesi suç haline gelecek. Böyle bir pakete 'hayır' denilebilir mi?" dedi. Otomobillerdeki göstergeler dış hava sıcaklığını 34 olarak göstermesine rağmen Bakan Demir ceketini bile çıkarmadı.

Hava sıcaklığının 34 olduğu şenlik alanındaki bazı kişiler güneşten şemsiye ile korunmaya çalışarak sık sık soğuk içti. Üzerindeki ceketi çıkarmayan Bakan Demir, sıcaktan etkilenmemiş göründü. Kendisine ikram edilen ayrandan içen Bakan Demir bir süre şenlikleri izledikten sonra Kavak İlçesi'ne hareket etti.

KIRIKKALE - SICAKTA BUNALAN VATANDAŞLAR IRMAK VE HAVUZLARA KOŞTU

ÜLKE genelinde etkili olmaya başlayan sıcaklar vatandaşı bunalttı. Kırıkkale'de sıcakta bunalan vatandaşlar serinlemek için havuzlara ve tehlikelere rağmen Kızılırmak'a akın etti.

Merkezde bulunan havuzlar dolup taşarken, sokaklarda ise bom boş kaldı. Havuzlarda yer bulamayan çoğu vatandaş ise Kızılırmak Nerhiri'nin kenarlarına akın etti. Burada piknik yapan vatandaşlar, birçok boğulma olayların yaşanmasına ve tehlikeli olmasına rağmen nehre girmekten çekinmedi. Akıntılara meydan okuyan gençler Kızılırmak Nehri'ne girerek serinlemenin tadını çıkardılar.

HAKKARİ - SICAKTAN BUNALAN GENÇLER, DERELERE AKIN EDİYOR

YURT genelinde yılın en kavurucu sıcaklarının yaşanırken, Hakkari'de de sıcaktan bunalan ve yüzecek havuz bulamayan gençler, derelere akın ederek buralarda serinlemeye çalışıyor.

Hakkari'de Valiliğin 10 yıl önce hizmete açtığı Gençlik Spor il Müdürlüğüne ait yüzme havuzunun geçen yıl kapanması nedeniyle çocuk ve gençler, serinlemek için çareyi dere ve göletlerde yüzmükle buluyor. Derelerde keyifle yüzen gençler, kayaların üzerine uzanarak güneşlenmeyi de ihmal etmiyor. Hakkari'de yüzme havuzu kapandıktan sonra çaresiz kalan gençler, yetkililerden havuzun tekrar hizmete açılmasını istiyor. Gençler, "Bu yıl havalar çok sıcak olduğu için bunalıyoruz. Bunun için derelerde, göletlere giderek serinlemeye çalışıyoruz. Dere suyu sağlıklı olmasa bile başka çaremiz yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber