Balyoz sanığı korgeneral terfi edemedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbuğ emekli yerine Koşaner

CEYDA KARAASLAN ANKARA

30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yerine Işık Koşaner getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı koltuğuna da Org. Iğsız oturacak

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) general, amiral terfi ve atamaları ile general ve amiralliğe yükselecek personelin durumlarının ele alındığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) ilk ilk gün çalışmalarını tamamladı. Toplantıda öğleden önce terör brifingi verilirken, öğleden sonra orgeneralliğe yükselecek korgeneraller ile görev süresi uzatılacak ve emekliye ayrılacak korgenerallerin durumu ele alındı. YAŞ, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında dün sabah saat 09: 45'te Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'ndaki Çakmak Salonu'nda başladı. Saat 16.45'te biten ilk gün çalışmalarında emekliye ayrılacak ve atamaları yapılacakların durumu konuşuldu. Şûra'dan bağımsız olarak durumları ele alınacak olan komuta kademesi atamaları 4 Ağustos günü yapılacak. Alınan bilgilere göre, bu çerçevede emekliye ayrılacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner getirildi. Koşaner, 3 yıl Genelkurmay Başkanlığı yapacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine de 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız getirildi. Erzincan merkezli Ergenekon davasının bir numaralı sanığı, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in ise Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) getirileceği belirtildi. Kulislere göre Orgeneral Hasan Iğsız'dan boşalacak 1. Ordu Komutanlığı için ise 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun ismi geçiyor.

BEK TERFİ EDEMEDİ

Şûra'da dün durumu görüşülen korgeneral ve koramirallerin arasında "Balyoz" davası kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek de bulunuyordu. Ancak, Bek'in terfi alamadığı öğrenildi. "Balyoz" kapsamında yakalama emri çıkarılan toplam 9 tümgeneral ile tuğgeneral ve tuğamirallerin durumları bugünden itibaren görüşülmeye başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber