MEB, 2010 yılı 'gönül köprüsü projeleri' gezileri

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2010 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell işbirliğiyle hayata geçirilen "2010 yılı Gönül Köprüsü projesinin 3. dönem gezileri, 2 Ağustos'ta sona erdi. Bu sene proje kapsamında 81 il ve KKTC'den 20 bin öğrenci farklı bir şehri 5 günlüğüne ziyaret etti. 3 yıl içinde 130 bin öğrencinin hayatına dokunan projede, toplam 5 milyon kilometre yol kat edildi.

Turkcell ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilen Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Gönül Köprüsü" projesinin üçüncü dönem gezileri, bugün son öğrenci grubu olan 200 Hataylı öğrencinin 5 günlük Nevşehir gezisini tamamlamasıyla sona erdi. Gönül Köprüsü projesi kapsamında, bu yıl 19 Haziran-2 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin 81 ilinden seçilen 20 bin öğrenci, 164 farklı turla yaşadıkları yerin dışındaki farklı illeri 5'er günlük gezilerle ziyaret etme

fırsatı buldular.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Koray Öztürkler, "Turkcell olarak, böylesine geniş katılımlı, büyük bir projeyi Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde 3 yıldır büyük bir başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Proje sayesinde 3 yılda 81 ilden 130 bini aşkın çocuğumuz birbirleriyle sevgi bağları, gönül köprüleri kurdular. Turlarımıza katılan çocuklarımızın mutluluğu, gözlerindeki ışıltı yola devam etmemiz için bizi motive ediyor. Gönül Köprüsü, kültürlerarası

önyargıları engellemeyi ve geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın algılarını, hayal güçlerini genişletmeyi hedefleyen çok önemli bir girişimdir. Biz bu projeyi çok seviyoruz ve önümüzdeki yıllarda da gönülden desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Gönül Köprüsü Projesi ile başka şehirleri görme imkanı bulamayan çocuklarımıza yeni ufuklar açma hedefiyle yola çıktık. Birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları böylesi deneyimlerle yeşerir ve güçlenir. Üçüncü senemizin sonunda 130 bin öğrencimiz için bunu başardığımızı mutlulukla söyleyebilirim. Bu sene Gönül Köprüsü sınırlarımızı aşarak yurt dışına da ulaştı. Ülkemizin en özel projelerinden biri olarak gördüğüm Gönül Köprüsü Projemizi gelecek yıllarda da geliştirerek

sürdürmeyi planlıyoruz. Projenin başarıyla yürütülmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BU SENE YURT DIŞI GEZİLERİ DE GERÇEKLEŞTİ

Gönül Köprüsü projesi 3. yılında yeniliklerle devam etti. Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak yurt dışı gezileri de gerçekleşti. Öğrenciler 81 ilin yanı sıra Selanik ve KKTC'yi de ziyaret etme fırsatı buldular. İlk yurtdışı gezisi 8-9 Temmuz tarihlerinde Selanik'e yapıldı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta ve basın mensuplarının bulunduğu Selanik treni, Edirne, İstanbul, Ankara ve İzmir'den toplam 200 öğrenci ile

Selanik'e gitti. Hayatlarında ilk kez Selanik'e giden öğrenciler, Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etme şansına sahip oldular.

17-21 Temmuz tarihleri arasında ise Ankaralı 40 öğrenci, Gönül Köprüsü ile KKTC'yi ziyaret etme fırsatı buldu. Ankaralı öğrenciler, hazırlanan program dahilinde ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini gördüler ve Özgürlük ve Barış Bayramı törenlerine katıldılar.

ÖZEL GÜNLERDE DE GEZİLER DÜZENLENDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, 21 il ve KKTC'den bin öğrenci Ankara'yı ziyaret ederek, Anıtkabir'i görme şansına sahip oldu ve törenlere katıldı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda ise İstanbul'dan 400 öğrenci Samsun'a gitti.

5 MİLYON KİLOMETRE YOL KAT EDİLDİ

Proje kapsamında 3 yıl boyunca 130 binden fazla öğrenci toplamda 5 milyon kilometre yol kat etti. Öğrencilere 3 bin 250 idareci ve 6 bin 500 öğretmen eşlik etti. Yüz binlerce dostluğun kurulduğu bu gezilerde binlerce öğrenci ilk kez uçakla, denizle, metroyla ve trenle tanıştı.

ÖĞRENCİLER DUYGULARINI MEKTUPLARLA DİLE GETİRDİLER

Proje kapsamında gezilere katılan öğrencilerden Göktuğ Açıl yazdığı mektupta, "Biz Uşaklı öğrenciler olarak İstanbul'a gittik. Bizi Boğaz'da vapurla gezdirip, Boğaz Köprüsü'nün altından geçirdiler. Böyle büyük bir şehri ve böyle güzellikleri ilk kez gördüğüm için çok heyecanlandım. İnşallah projeyle başka illeri de tekrar görme şansına sahip olurum" ifadelerine yer verdi.

Aslıcan Dağlı ise, "Ben de bu proje ile Manisa'dan başkentimize gittim. Bu beni o kadar mutlu etti ki, çok sevdim Ankara'yı. Ankara Kalesi çok hoşuma gitti. Daha sonra teleferik gezisi yaptık, hepsi çok ama çok güzeldi. Gönül Köprüsü, ilerisi için bir karar almamı sağladı. İleride Ankara'da okuyacağım inşallah" temennisinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber