Erdoğan: Kabinede değişiklik yok

Haber Giriş : 05 Mart 2005 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ YOK"

Kabine değişikliği konusundaki bir soruyu da cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Benden bir şey duymadığınız sürece asla bir şeye inanmayın. Diğerleri hep uydurma haberlerdir. Vakti saati geldiğinde, böyle bir şey yapmam gerektiğine inandığımda bunu yaparım" dedi.

Başbakan olduktan sonra 1 sene geçmeden bu konuda yazılı ve görsel medyada bu konuda haberler çıktığını hatırlatan Erdoğan, gündemde böyle bir şey olmadan böyle şeyleri yazmanın ülkenin istikrarını bozacağını ve ülkeye olan güveni zedeleyeceğini belirtti.

Göreve geldiklerinde kişi başına milli gelirin 2 bin 160 dolar olduğunu, şu anda 4 bin 200 dolara çıktığını vurgulayan Erdoğan, "Enflasyonu yüzde 34'ten yüzde 8.7'ye, yüzde 70 nominal faizden yüzde 17'ye çektik. Borsa 7 binlerdeydi, şimdi 27 binlerde. Bunlar 2 sene önce konuşulsaydı, 'bunlar hayalci' derlerdi. Bunları tabana yayma çalışması içerisindeyiz. Alışverişlerde fiyatların 2 yıldır aynı kaldığını görüyoruz" dedi. Dönem sonunda milli gelirde 5 bin dolar hedefini yakalamak istediklerini belirten Erdoğan, isteklerinin hem demokratik, hem ekonomik olarak insanının mutluğu olduğu bir Türkiye olduğunu kaydetti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber