Gim-Der'den, gelir idaresi yasa tasarısına ilişkin açıklama

Haber Giriş : 05 Mart 2005 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UNUTULANLAR

Türk Gelir İdaresi'nin mevcut yapısını değiştirmesi, daha şeffaf ve hesap verebilir,verimli etkin bir idarenin oluşturulması, vergi dairesi çalışanlarınında hedefidir.Bugüne kadar, vergi dairesi çalışanları kendilerine yüklenen uygulama politikalarını en etkin şekilde yerine getirmeye çalışmışlardır.

Vergi gelirlerinin, milli gelir içerisindeki payının %25 civarında oluş nedeni, vergi idaresinin denetim ve incelemede etkin olmayışı, kayıtdışı ekonomi ve sık sık af kanunlarının çıkarılmasıdır. Mevcut tasarıda, gelir idaresinin özerk bir yapıya kavuşmuş olması ve fonksiyonel esasta örgütlenmesi, çağdaş nitelikte görünmekte ve tarafımızdan benimsenmektedir.

Ancak bugüne kadar her türlü misyonu yüklenmiş olan memurundan vergi dairesi müdürüne kadar yüksek deneyim ve tecrübeye sahip vergi dairesi çalışanının yeni ihdas edilen kadrolarda hiç dikkate alınmaması, çok acı ve esef vericidir.Kaldı ki yıllarca vergi dairelerinin ağır iş yükünü taşıyan şef ve müdür yardımcılarının bu hizmeti gözardı edilmiş, mevcut tasarıda bu kadrolara hiç yer verilmemiştir.

Derneğimiz müktesap hakların korunmasında gerekli girişimlerde bulunmaktadır.

GİM-DER
Gelir İdaresi Müdürleri Derneği

Hafize Şahiner
Vergi Dairesi Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber