Milletvekili Eskiyapan: En boş günlerim Meclis'te geçti

Haber Giriş : 05 Mart 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?13 yaşından beri çalışan bir insanım. 50 yıllık sanayiciyim, hayatımın hiçbir bölümünde milletvekili olduğum dönemdeki kadar boş vaktim olmadı." İşte CHP'den istifa eden milletvekilinin acı itirafı...

Meclis'teki istifa kervanına CHP'nin sanayici milletvekili Muharrem Eskiyapan da katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun dayısı ve Nuh'un Ankara Makarnası'nın sahibi olan Eskiyapan, kınama cezasını içine sindiremediğini belirtti. Eskiyapan, uğruna partisinden olduğu Sarıgül'e desteğini ise yargıdan alınacak ?temiz kağıdı'na bağladı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun ?kınama' cezası verdiği Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, partisinden istifa etti. ?Kınandığı yerde durmayı içine sindiremediğini' belirten Eskiyapan, parti yönetiminin iki yılı aşkın sürede ne Kayseri ne de uzmanlık alanı olan sanayicilik konusunda görüşüne başvurduğunu söyledi. Eskiyapan, ?13 yaşından beri çalışan bir insanım. 50 yıllık sanayiciyim, hayatımın hiçbir bölümünde milletvekili olduğum dönemdeki kadar boş vaktim olmadı. Bunca yıllık iş yaşamımda ne kara paracılarla, ne rüşvetçilerle, ne devlet ihaleleriyle ne de kavgayla işim oldu. Bundan sonra da olmayacaktır.'' dedi.

29 Ocak'taki olaylı kurultayda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyen Muharrem Eskiyapan, dün Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında istifasının gerekçelerini anlattı. Sözlerine, ?CHP ile ilişkimize bugün noktayı koyuyoruz. Başta Genel Başkan olmak üzere hepsine huzur ve hayatlarında başarı diliyorum.? ifadeleriyle başlayan muhalif vekil, konuşması sırasında zaman zaman duygulandı. Muharrem Eskiyapan, 3 Kasım seçimlerinde bütün imkanlarını kullanarak, 22 yıldır Kayseri'den Meclis'e temsilci gönderemeyen CHP'den milletvekili seçildiğini ifade etti. Ancak geçen süre zarfında CHP'nin ?köklü ve onurlu siyasal kurum kimliğiyle bağdaşmayacak bir yönetim anlayışı ile idare edildiğini'' savunan Eskiyapan, partili bir belediye başkanı olan Mustafa Sarıgül'ün Mersin mitingine katıldığı için kınama cezası verildiğini hatırlattı. Hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kurumlarında en üst düzeylerde görev yaptığını, bu görevlerinden dolayı yüzlerce başarı ödülü aldığını bildiren Eskiyapan, ?Kınanacak olan kişi ben değilim. Kınanacak olanlar; ihalelere katıldıkları, fiyat artışları aldıkları yazılıp çizilen parti yönetimindeki arkadaşlardır. CHP yönetiminin vermiş olduğu bu cezayı özel büromda sakladığım yüzlerce başarı ödülünün yanına ibret olsun diye koyacağım.? diye konuştu.

Muharrem Eskiyapan daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine kınama cezası alan diğer 14 arkadaşının yaptığı açıklamaları desteklediğini ifade eden Eskiyapan, Sarıgül'e desteğini ise şarta bağladı. Mustafa Sarıgül'ün genel başkan adaylığını desteklediğini bildiren Eskiyapan, ancak yöneltilen suçlamalara gerekli cevaplar verilmediği için rahatsız olduğuna işaret etti. Bu sebeple Sarıgül'e vereceği desteği ?yargıdan alınacak beyaz kağıt'' şartına bağladığını açıklayan muhalif vekil, ?Sarıgül'ün bu kağıdı alacağına inanıyorum. Suçlayanlara gerekli cevap böylece verilecektir.? ifadesini kullandı. Eskiyapan'ın istifasının ardından TBMM'-deki sandalye dağılımı şöyle oluştu: AK Parti: 363, CHP: 169, DYP: 6, HYP: 1, Bağımsız: 10, Boş: 1

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber