Emekli hakim, taş atan çocuklar yasasından faydalanmak istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de ?rüşvete teşebbüs? suçundan aldığı 10 ay hapis cezası için ?hükmün açıklanmasının geri bırakılması? kararı verilen emekli hakim Asım Korkut, ?Taş atan çocuklar yasası? olarak da bilinen 6008 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun getirdiği yenilikten yararlanabilmek için Yargıtay 5. Ceza Dairesine başvurdu.

Hakim Asım Korkut, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin kendisi için ?rüşvete teşebbüs suçundan? 10 ay hapis cezası öngördüğünü, ancak hükmün açıklanmasını geri bıraktığını hatırlattı.

Korkut, hükmün açıklanması geri bırakılması kararı nedeniyle temyiz hakkını kullanamadığını, ancak hüküm giymiş gibi muamelelerle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Avukatlık yapabilmek için görüştüğü İzmir Barosu yetkililerinin, hakkındaki karar nedeniyle yapacağı başvurunun reddedileceğini kendisine söylediklerini, bu nedenle resmi müracaatta bulunmadığını belirten Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Hakkında hükmün açıklanması geri bırakılması karar verilen sanık, 5 yıl içinde başka suç işlemezse, hiç yargılanmamış gibi sayılır. Ancak bunu ben hukukçulara dahi anlatamadım. Hüküm giymiş gibi mağdur edildim. Beraat etmek istiyorum, ancak bu karar temyiz şansını bana vermiyordu. Taş atan çocuklar yasası olarak bilinen kanunun geçici 2. maddesi, hükmün açıklanması kararlarını isteğe bağlı hale getiriyor. Yeniden hapse girmeyi de göze alarak, bu yasadan yararlanmak için Yargıtay 5. Ceza Dairesine başvurdum. Aklanmak istiyorum.?

Hakimlik yaptığı dönemde yasalar çerçevesinde vatandaşın işini kolaylaştırmaya çalıştığını söyleyen Korkut, ?Türkiye'de hak aramanın zor olduğunu biliyordum, ama tahmin ettiğimden de zormuş? dedi.

Asım Korkut'un, tefecilik suçundan yargılanan Vedat Orhan Çelenk'in tahliyesi sürecinde rüşvet istediği iddia edilmişti. 2008 yılının Ekim ayında tutuklanan Korkut, 5.5 ay cezaevinde kalmıştı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 1. derece mahkeme sıfatıyla ?rüşvete teşebbüs? suçundan Asım Korkut'a 10 ay hapis cezası öngörmüş, ancak ?hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına? karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber