Firari asker ikna yöntemiyle yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Tuzla'daki birliğinden kaçtıktan sonra eline tüp alarak kendini evine kapatan firari asker, polisler tarafından ikna edildikten sonra teslim oldu.

Olay, Adapazarı ilçesi Maltepe Mahallesi 5082 No'lu sokakta meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul Tuzla'da askerlik yapan ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen E.K. çarşı iznine çıktıktan sonra firar etti. Adapazarı'ndaki evine gelen E.K. evde ailesi olmadığından dolayı kendini eve kapattı. Yakınları, gencin kendine zarar verebileceği düşüncesiyle polise haber verdi. Olay yerine önce Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nden sivil ekip gönderildi. Sivil polisleri karşısında gören genç, eline mutfak

tüpünü alıp havasını açtıktan sonra kendine zarar vereceğini söyledi. Gencin kendini yakması endişesiyle polis operasyondan vazgeçerek ikna yöntemine başvurdu. Olay yerine takviye ekipler ve itfaiye ekibi istendi. Takviye ekiplerinin de yardımıyla genç, ikna edilerek eyleminden vazgeçirildi. Polisler tarafından etkisiz hale getirilen genç yakalanarak Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber