Rektörle birlikte suç işledik, bizi yargılayın

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ağustos 2010 16:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi'ne yıllardır inşaat işleri yapan Kurtar İnşaat firmasının sahibi Cumali Kurtar, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup, Rektör Prof.Dr. Alper Akınoğlu'nun ?ihalelere fesat karıştırdığı, irtikap suçu işlediği, resmi belgede sahtecilik yaptığı, görevini kötüye kullandığını' öne sürdü.

Dilekçeye ayrıca yüzlerce belge bulunan bir klasör ekleyen müteahhit, bu usulsüz işlemlerin bazılarında kendisinin de bazı zorunluluklar nedeniyle yer aldığını, payına düşen hesabı vermeye hazır olduğunu söyledi.

20 yıldır birçok kamu kurumuna iş yaptığını, 7 yıl önce de üniversitede ihaleler kazanmaya başladığını, şimdiye kadar 15 milyon liralık 49 ayrı iş yaptığını belirten müteahhit Cumali Kurtar, Rektör'ün YÖK tarafından korunması nedeniyle daha önceki şikayetlerinin dikkate alınmadığını öne sürerek, savcılığa yaptığı başvuruda, ?usulsüz' dediği işlemlerle ilgili olarak bir çok örnek ve belgelerini verdi. Tanıkları olduğunu da belirtti. 200 bin TL'lik bir iş karşılığı üniversitenin kendisine 1 milyon 250 bin lira ödediğini, aldığı bu paradan rektörün talimatı ile bir kişiye 270 bin lira verdiğini, bazı üniversite görevlilerinin zimmet paralarını ödediği gibi çeşitli iddialarda bulunan Cumali Kurtar, bir dönem kendisi için gerekli teminat mektubunu Rektör'ün özel hesabından düzenletip verdiğini, bunun da aralarındaki özel ilişkiyi kanıtladığını söyledi.

"MECBUREN KABUL ETTİM"

Rektör Akınoğlu'nun göreve geldiğinde kendisinin önceden aldığı inşaat ihaleleri olduğunu, cezalar verilip farklı işler yaptırılarak o dönemin parası ile 1 trilyon lira zarara uğratıldığını da iddia eden müteahhit, ?Sonradan kendisi ve adamları bana yanaşarak bu zararlarımı telafi ettirecek imzalar attırmaya başladı, mecburen kabul ettim. Ama mağduriyetim halen sürüyor? diye konuştu. ?Bu suç duyurusunu yaparak, gelecekte aynaya baktığımda en azından yüzüm kızarmayacak? diyen müteahhit Kurtar, YÖK Denetleme Kurulu'nda ifade verdiğini, ancak iddialarının ?görmezden gelindiğini' de öne sürdü.

AYRI BİR SORUŞTURMA

Cumhuriyet Savcılığı'na geçen hafta verilen ve 2010/39578 numara ile işleme alınan suç duyurusu ile ilgili inceleme sürerken, bu hafta başı, üniversitedeki bir inşaat ile ilgili olarak ayrı bir inceleme daha başlatıldı. 15 milyon liraya ihale edilen Kongre Merkezi'nde 250 bin liralık imalat (inşaat) yapılmasına karşın 1 milyon 250 bin liralık hakediş ödemesi yapıldığına ilişkin Mali Şube'ye yapılan ihbar üzerine, cumhuriyet savcılığı inceleme başlatıldı. İnşaat alanında, şimdiye kadar yapılmış işlerle ilgili tespitler yapılıyor.

REKTÖR CEVAP VERMEDİ

Rektör Prof.Dr. Alper Akınoğlu, hakkındaki suç duyurusu ile ilgili olarak görüşünü soran DHA muhabirine, bu konuda daha önce ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yaptığını, başka bir şey söylemeyeceğini belirtti. Ardından da soruyu soran DHA muhabirinin ?üniversiteye ayak basmamasını' isteyip, böyle bir soru sorulmasının ?kasıtlı olduğunu' söyledi. Rektör Akınoğlu, daha önce de türbanlıların ders yapılan yerlere girmesi ile ilgili fotoğrafların yayınlanması üzerine 'basın yasağı' koymak istemişti.

Akınoğlu daha önceki açıklamasında, iddia sahibi müteahhide verdikleri cezalar nedeniyle kendilerine husumet beslediğini, bu iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber