Yargıtay, 'bu çocuk benden değil' diyen kocaya hapis cezasını ONADI

Haber Giriş : 05 Mart 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eşine, 'Çocuk benden değil' demeyi düşenen erkekler bundan sonra daha dikkatli davranmak zorunda. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, eşine bu şüphesini söyleyen M.Y.'ye hakaret suçundan üç ay hapis cezası verilmesini uygun buldu.

Akşam gazetesinden ERSİN BAL'ın haberine göre karara konu olan olay Sivas'ta meydana geldi. Hamile olan N.Y. geçimsizlik nedeniyle kocasını terk
etti. Bunu sindiremeyen koca M.Y., tanıkların önünde karısını başka erkeklerle birlikte olmakla suçlayarak 'Bu çocuk benden değil' dedi. N.Y. kocasına karşı hakaret davası açarken, M.Y. karşı davayla 'nesebin reddi' talebinde bulundu ve DNA testi istedi.

Ancak yerel mahkeme, DNA sonuçlarını beklemeden öfkeli kocaya bir yıl hapis cezası verdi. M.Y., Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 4'üncü Ceza Dairesi, sanığın hakaret içerikli sözlerinde üst sınırdan cezayı gerektirecek maddi unsurların bulunmadığını belirterek kararı bozdu. Ceza Dairesi'nin, üç ay hapsi öngören 482'inci maddenin uygulanması görüşünü Yargıtay Ceza Genel Kurulu da kabul etti.Kararda sanık M.Y.'nin eşine karşı sözleri, 'namus ve şerefe dokunacak soyut nitelikte hakaret' olarak nitelendi.

nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber