Hastaneden yanlış kan itirafı

Haber Giriş : 05 Mart 2005 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi, Burdurlu İşadamı Mehmet Berberoğlu'na hastanede 3 ünite yanlış gruptan kan verildiğinin belirlendiğini açıkladı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Meral Güntekin, Burdurlu İşadamı Mehmet Berberoğlu'na (83) hastanede 3 ünite yanlış gruptan kan verildiğinin belirlendiğini, ancak kesin ölüm nedenini araştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başhekim Güntekin, hayatını kaybeden Mehmet Berberoğlu'nun kalça kemiğindeki kırıktan ötürü ameliyat olmak için 22 şubat tarihinde hastanelerine yatırıldığını belirtti.

Başhekim Güntekin, "Hasta yakınlarının şikayeti üzerine, konuyla ilgili araştırma yaptım. Hastaya O RH (-) yerine B RH (+) kan verilmiş. Kan verildikten sonra diyalize bağlanmış ve bütün tıbbi müdahaleler yapılmış. Olaydan 2 gün sonra hasta ölmüş. Hastanın verilen kandan mı, yoksa başka bir nedenden mi öldüğü henüz belirlenemedi. Hasta 83 yaşındaydı ve ölümüne kalp yetmezliğinin neden olabileceğini düşünüyorum. Çünkü hasta, kan verilmesinden hemen sonra ölmedi. Verilen kandan sonra 2 gün yaşadı. Bu nedenle ölüm nedeni hakkında tereddütlerimiz var. Konuyu tüm detayı ile araştırtıyorum ve çalışmalarımız devam ediyor. Ortada bir hata varsa bu kabul edilmeli ve gereken yapılmalıdır. Biz zaten olayın hukkuki boyutundan çok, vicdani boyutuyla ilgileniyoruz." dedi.

Yanlış kan verenler hakkında soruşturma açtıklarını ifade eden Güntekin, sorumlularında gereken cezayı alacaklarını söyledi.

Burdurlu işadamı Mehmet Berberoğlu, 26 şubat Cumartesi günü hayatını kaybetmişti. Hayatının kaybeden Berberoğlu, 27 şubat tarihinde Burdur Asri Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.

Hayatını kaybeden Mehmet Berberoğlu'nun oğlu Mustafa Berberoğlu, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Hastanenin sonunda yanlış kan verdiklerini kabul ettiğini ifade eden Berberoğlu, yapılan hatanın babasını geri getirmeyeceğini belirtti. Konuyu araştıran hastane yönetiminin çalışmalarını sonucunu beklediklerini belirten oğul Berberoğlu, bu tür olayları başka hastaların yaşamamaması temennisinde bulundu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber