Çiçek: Herkes kendine göre imtiyaz elde etmiş

Haber Giriş : 05 Mart 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, milletvekili dokunulmazlıklarının dışında değişik kanunlarla yargılanmaları düzenlenen çok sayıda meslek grubu olduğuna dikkat çekti. Çiçek, Türkiye'de herkesin kendine göre bir imtiyaz elde ettiğini, bunun sonucu olarak da yargılama açısından zorluklarla karşılaşıldığını vurguladı. Çiçek, dokunulmazlık denilince daha çok milletvekili dokunulmazlığı üzerinde durulduğunu vurgulayarak, ?diğer imtiyaz ve ayrıcalıklar maalesef kamuoyunun pek bilgisi dahilinde değildir? dedi.

İşte bu kurumlar

Trabzon Milletvekili Asım Aykan'ın kamu görevlilerinin yargılanmasında uygulanan farklı statülerle ilgili sorusuna cevap veren Çiçek, farklı yargılama usulüne tabi olan meslek grupları ve görevleri de tek tek sıraladı. Çiçek, dokunulmazlıklar konusunda bir düzenleme yapılacaksa bunun Anayasa'nın 129. Maddesini de kapsayacak ve herkesi içine alacak şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Çiçek'in verdiği bilgiye göre, 4483 sayılı devlet memurlarının yargılanmasını düzenleyen yasa kapsamına girenler dışında, hakimler ve cumhuriyet savcıları, yargıtay birinci başkanı ve vekilleri, daire başkanları, askeri yargıtay başkanları, askeri hakim ve savcılar, adli müşavirler, YÖK başkan ve üyeleri, SPK, Sayıştay, Danıştay, Kamu İhale Kurumu, Rekabet Kurumu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, BDDK, başkan ve üyeleri, avukatlar ve noterler kendileri için düzenlenmiş olan yasa hükümlerine göre yargılanıyorlar.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber