Küçük konut yerine büyükte ısrar ediyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Küçük konut yerine büyük konutta ısrar ederek yedi ayda 30 milyon TL ciro yapan Eston İnşaat, yıl sonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor

İnşaat sektöründe 45 yıl önce yola çıkan Eston Yapı, bu yıla hakim olan 1+1 ve 1+0 konseptinden farkı olarak ?bahçeli ev'de ısrar ederek yılın ilk yedi ayında 30 milyon TL ciro yaptı. 1+0 ve 1+1 trendinin aksine hareket eden Eston İnşaat, yılsonuna kadar 350 konut satmayı planlıyor.

Bu yıl inşaat sektörüne damgasını vuran küçük konut konseptinden farklı olarak bahçeli ev yapan Eston Yapı, üretim ve satış stratejisini ?büyük ev' üzerine kurdu. Ucuz fiyat politikaları uygulayarak ciro yapmaya çalışan sektör genelinin aksine ?bahçeli ev? satıyor olmanın farklı bir efor ve planlama gerektirdiğine dikkat çeken Eston Pazarlama Müdürü Banu Akyıl, yaşanan ekonomik çalkantıların kendilerini yakından etkilediğini belirtti.

?Global krizin yansıması'

Konjonktürel gelişmeler karşısında sürekli manevra yapmak durumunda kaldıklarını belirten Akyıl, ?Global krizin yansımaları halen devam ediyor. İnsanlar yatırım yapma ve likitte kalma arasında hayli kararsız? diye konuştu.

Eston Yapı'nın sektörde güven anlamına geldiğini belirten Banu Akyıl, yılların birikimi ile hareket ettiklerini söyledi. İnşa ettikleri konutlarda modern ihtiyaçlarla hedef kitlenin ihtiyaçlarını kesiştirmeye dikkat ettiklerini belirten Akyıl, bu anlayıştan asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Bu yıl için toplamda 350 konut satmayı hedeflediklerini belirten Akyıl, ?Temmuz sonu itibariyle 30 milyon TL ciro yaptık. Her şey planladığımız gibi seyrediyor. Fakat ekonomide yaşanan siyasi çalkantılardan sektör bire bir etkileniyor. Bu sene mevsimlerin birbirine karışması, peşpeşe gelen sınavlar, tatiller ve bayramlar da müşterilerini ağırlıklı olarak haftasonu ağırlayan inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Yılın ilk aylarında ivme yakalayan satışlar daha sonra durgunluk dönemine girdi? diye konuştu.

İkinci yarı için moraller yüksek

Yılın ikinci yarısı için moralin ve beklentilerin daha yüksek olduğunu altını çizen Akyıl, ?Eylül ayından itibaren yıllık hedefimizi ulaşacağımıza inanıyoruz. Çünkü çok farklı stratejiler ve barter anlaşmalarıyla yola çıktık. İkiz dubleks villaların olduğu etapların satışını gelen istek üzerine öne çektik. Eston Deniz'de uzun süredir satışa çıkması beklenen apartman dairelerini satışa çıkardık. En yükseği 6 katlı olan apartmanlarımızda, tüm dairelerimizi deniz görecek şekilde konumlandırdık? dedi.

Yatay binalar tercih nedeni

Eston Şehir'de Bahçeşehir'in aslına sadık kalmak için ?yatay yaşam'ı sahiplendiklerini söyleyen Akyıl, ?Sonbaharda yeni etaplarla satışlarda ivme yakalayacağız. Nokta atışla hedef kitleye ulaşacağımız çok farklı, mobil, dijital ve doğrudan pazarlama projelerimiz de var. Bunlarla yakalayacağımız kesimi Eston Yapı konutlarında buluşturmayı planlıyoruz? diyerek sözlerini bitirdi.

350 bin metrekare inşaat yaptı

- Eston Yapı A.Ş., Zeytinoğlu Grup bünyesinde 1998 yılında kuruldu.

- Grup, Eston Beton ve Eston İnşaat dönemlerinde edindiği deneyimi Eston Yapı'ya taşıdı.

- Eston Yapı Türkiye genelinde birçok projeye imza attı. Bugüne kadar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve diğer projeler için 350 bin metrekareden fazla kapalı alan inşa etti.

Bu projeler arasında Ardıçlı Evler, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Şehir, Eston Deniz, Eston Reşitpaşa Evleri, Eston Villa, Ankara Eryaman Evleri, Çayyolu Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Barışkent Projesi Evleri bulunuyor.

- Konuta ek olarak Siyami Ersek Hastanesi, Sabah Gazetesi Tesisleri, Kayışdağı Çocuk Yurdu gibi sanayi ve kamu projeleri de üretti.

Antalya'ya yatırım zamanı

Antalya Defterdarlığı, hareketlenen ekonomiye paralel olarak Antalya'da farklı bölgelerde bir misafirhaneyi ve üzerinde bina bulunan iki arsayı satışa çıkarırken bir bir arsayı da yap işlet devret karşılığı 30 yıllığına kiraya verecek.

Antalya'da satışa çıkan ilk taşınmazı Güzeloba Mahallesi'nde bulunan bin 707 metrekare büyüklükteki arsa üzerinde inşa edilen sosyal tesis oluşturuyor. Toplamda bin 620 metrekare yüz ölçümlü bodrum, zemin ve 2 kattan oluşan binada 25 oda ve 47 yataklı misafirhane bulunuyor. Tesisin satışını Defterdarlık 3 milyon 10 bin 278 lira tahmini bedel ve 301 bin 27 lira geçici teminat üzerinden gerçekleştirecek.

30 yıllık kiralama ihalesi

Sosyal tesise ek olarak iki arsa daha satışa çıktı. İlki Duraliler Mahallesindeki 2 bin 521 metrekare büyüklüğündeki arsa ve üzerindeki ev. Bu taşınmaz için için 1 milyon 660 bin TL tahmini bedel ve 249 bin lira geçici teminat belirlendi.

Yeşilbayır Mahallesi'ndeki diğer taşınmaz ise 23 bin 344 metrekare yüzölçümündeki arsa. Defterdarlık bu arsa için 6 milyon 300 bin lira tahmini bedel ve 630 bin TL'de geçici teminat istedi.

Bunlara ek olarak Antalya Defterdarlığı yerli ve yabancı girişimcilerin de katılabileceği 21 bin 753 metrekare büyüklükteki arsa için birde 30 yıllığına kiralama ihalesi açtı.

Antalya Defterdarlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Kepez Sütçüler Mevkii'ndeki 10 bin 159 ve 11 bin 594 metrekare büyüklükteki iki arsa, yap işlet devret modeli ile ihale edilecek. Arsalar için Defterdarlık 30 milyon 424 bin 783 TL tahmini bedel tayin ederken geçici teminat olarak 912 bin 743 TL istedi.

Tüm kiralama ve satış ihaleleri 27 Ağustos tarihinde gerçekleşecek.

Emlak Konut tanıtım ihalesini iptal etti

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 4000 konutun tanıtım ihalesini iptal etti.

Emlak Konut GYO farklı il ve ilçelerde, çeşitli firmalarla gerçekleştirdiği dokuz ayrı projede yer alan 4 bin konutun bir yıl boyunca satışı, tanıtımı ve reklamının yapılması için ihale düzenledi. 28 Temmuz tarihinde gerçekleşen ihalenin sonucu için bir süre sessiz kalan Emlak Konut, daha sonra tanıtım ihalesinin iptal edildiğini duyurdu.

Tanıtımı yapılacak projeler arasında İstanbul'da Silivri, Büyükçekmece, İkitelli ve Bakırköy 'deki projeler başı çekiyordu. İstanbul'dan sonra Kocaeli Körfezkent ve Gebze projeleri de tanıtım kapsamındaydı. Emlak Konut'un projelerinin tanıtımını yapmayı planladığı diğer iki bölge ise Tekirdağ Çorlu, Çerkezköy ve Kırklareli Lüleburgaz.

Mahmutbey'de metrekaresi 2 bin TL

İstanbul'un taşının toprağının altın olması durumu gerçekten dur durak dinlemiyor. Bunun son örneği İstanbul Defterdarlığı'nın Bağcılar Mahmutbey'de satışa çıkardığı 151 metrekare büyüklükteki arsada yaşandı. Defterdarlık, sadece 151 metrekare büyüklükteki arsayı 2 bin TL birim fiyattan olmak üzere 310 bin TL tahmini fiyat belirledi. Tamamı Hazine'ye ait olan arsa için 62 bin TL geçici teminat isteyen Defterdarlık, satışı 18 Ağustos günü gerçekleştirecek.

İBB'den 17'lik liste satışa çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Üsküdar Altunizade Bağlarbaşı Tophanelioğlu Caddesi'nde 17 konut ve dükkan satacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada satışa çıkan taşınmazların konut ve dükkan olduğu açıklandı. Üsküdar Altunizade'deki 17 bağımsız bölüm için 3 milyon 506 bin TL tahmini bedel tayin edilirken 105 bin 180 TL'de geçici teminat istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ihaleyi 18 Ağustos tarihinde gerçekleştirecek.

Vakıf Günlüğü

Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Karatay'da Obruk Hanı ve İskenderun'da da tescilli eski eserleri restore ettirerek kiraya verecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore karşılığı ihale edilecek ilk tarihi eser, Konya'da bulunuyor. Konya Vakıflar, Karatay Obruk Köyü'nde bulunan 12 bin 16 metrekare büyüklükteki tescilli eski eser niteliğindeki tarihi Obruk Hanı restore ettirerek kiraya verecek. Bu tarihi hanın restore ihalesi için tahmini bedel olarak 1 milyon 280 bin TL tayin edilirken ihalenin geçici teminatı 38 bin 400 TL olarak belirlendi. İhale 18 Ağustos 2010'da gerçekleştirilecek.

Diğer restore ihalesi ise Hatay Vakıflar tarafından gerçekleştirilecek. İskenderun'da bulunan ve yüzölçümü üç parselde toplam 559 metrekare olan eski eser niteliğinde bahçeli kagir ev ve mağaza restore karşılığı kiraya verilecek. Bu tarihi eserin tahmini fiyatı 1 milyon 389 bin 169 bin TL, geçici teminat ise 41 bin 675 TL olarak tayin edildi. İhale 3 Eylül 2010 günü gerçekleşecek.

EMLAK - TEBERNÜŞ KİREÇCİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber