Hizmeti pahalı veriyorlar sabit hat tekeli kaldırılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Türkiye'deki sabit hat tekelinin kırılması gerekir' diyen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, sabit hatta daha az vergi ve daha pahaı hizmet olduğunu savundu ve ekledi; Mobilde numara taşıma var ama sabitte yok!'

TÜRKİYE'DE iletişimde çok yüksek vergi oranları bulunduğuna işaret eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu 'Türkiye'de çok yüksek vergi oranları var. Deprem vergisi zamanında, tamamıyla Türkiye'de bütçe zorunlulukları dolayısıyla konuldu. Maalesef devam ediyor. Mobilde çok daha pahalı vergi. Sabitte daha az vergi var. Neden böyle bir ayrım var o da anlaşılır değil. Bu da önemli. Gündeme getirilmesi gereken konulardan biri. Bir sorun da sabit hatta tekelin devam ediyor olması. Mobil telefonlarda numara taşıma var, sabit hatlarda yok. Bütün dünyada bu var, hatta uygulama dünyada sabit hatlarda başlamış, sonra mobilde olmuş. Bunun gündeme getirilmemesi yazıktır. Tüketici için yanlış bir şeydir. Şu anda sabit hatta çok pahalı hizmet var. Niye? Mesela ADLS alıyorsunuz ama ikinci hattı almak zorundasınız. Daha yeni kaldırıldı. Bir hattınızı iptal edin bakın kaç ay uğraşacaksınız? Türkiye'de sabit hatta tekel ortamının kırılması lazım. Sabit hatta dünyanın en pahalısı Türkiye'de. Dünyanın en yüksek iletişim vergisi yine Türkiye'de. Sabit hat tekeli devam ediyor. Türkiye'de sabit hat tekeli kaldırılmalı' dedi.

Uçakta cep için deneme uçuşu başladı

TÜRKİYE'DE 3-G teknolojisinin birinci yılını tamamladığına işaret eden Terzioğlu, 'Üçüncü nesil 3G teknolojisinde dünya ile yarışıyoruz. Türkiye'deki üçüncü nesil 3G hızı hiçbir yerde yok. 'Ülke genelinde, şehir genelinde hiç bir yerde rakiplerimizle ilgilenmiyoruz, dünya ile rekabet ediyoruz' diye konuştu. Terzioğlu ayrıca cep telefonu teknolojisinin uçaklarda kullanılmak üzere hazır olduğuna işaret etti. Terzioğlu, Air France'nin bir deneme uçağı bulunduğunu da hatırlatarak, asıl rahatsızlığın uçaklarda 100 kişinin birden konuştuğunda duyulacak rahatsızlık olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber