Düşünceni de al gel burası Boğaziçi!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ağustos 2010 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yıllardır derece yapan her başarılı öğrencinin iki hayali vardır: Biri üniversiteli olmak, diğeri olacaksa Boğaziçi'nde olmak... Boğaziçi, sadece yetkin eğitim kadrosundan dolayı değil, 'özgür düşünceye engel olmayan' yönü nedeniyle de tercih ediliyor.

1863 yılında Robert Koleji olarak kurulan, 12 Eylül 1971 tarihinde ise Türk hükümetine devredilen Boğaziçi Üniversitesi, yıllardır Türkiye'nin en başarılı öğrencilerinin birinci tercihi olmanın gururunu yaşıyor. 2009 ÖSS'de SAY-2 puan türünde ilk 1000'e giren öğrencilerin 159'u, tercihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'ni seçti. EA-2 puanına göre ilk 1000'e girenlerin 347'si, SÖZ-2 puanına göre 178'i 'Boğaziçi' dedi. Yabancı Dil puanında ise ilk 250'nin 164'ünün tercihi Boğaziçi idi. Boğaziçi aynı zamanda izlediği farklı tutumla 'özgür üniversite' olarak hafızalardaki yerini korudu.

BOLCA FARKLI FİKİR VAR

Boğaziçi'ni internetteki fotoğraflarınyla tanıdığını ve yazdığını söyleyen Uluslararası Ticaret ve Turizm İşletmeciliği öğrencisi Ankaralı Samet Kapısız, "Bende üniversitenin çok farklı dünya algısına sahip öğrenciler tarafından tercih edildiği izlenimini uyandırdı" derken, Matematik öğrencisi Enes Berat Gürler de, "Başörtülü öğrenciler, kapıda hiçbir engele maruz kalmadan kampüse girebiliyor. Hocalarla aynı fikirlere sahip olmasanız da saygı görüyorsunuz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber