TSE operasyonundan rüşvet çarkı çıktı

Haber Giriş : 06 Mart 2005 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Halkalı Gümrük Müdürlüğü'ndeki 'rüşvet' iddialarıyle ilgili başlatılan operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Türk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) görevli bazı üst düzey yetkililerin Uzakdoğu'dan getirilen ve ithal edilmesi yasak olan standart dışı ürünlere, aldıkları rüşvet karşılığında TSE kalite belgesi hazırladıkları bilgisine ulaşılması üzerine Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla çalışma başlattı.

Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin tespitine göre, firmaların yurtdışından getirdiği ürünlerin yurda giriş işlemlerini hazırlayan gümrük komisyoncuları, TSE'de görevli yetkililere rüşvet vererek standart dışı ürünlere TSE kalite belgesi aldı. Alınan TSE belgesinin ardından gümrük komisyoncuları Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nde görevli bazı memurlara da rüşvet vererek standart dışı ürünlerin yurda girişlerini gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmaların ardından düzenlenen operasyonda üst düzey eski ve yeni TSE yetkileri, gümrük memurları ve gümrük komisyoncularının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Emniyet'teki sorgularının sürdüğü bildirildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber