10 Ağustos 2010'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince Rize ve Trabzon'da düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek. 11.00/17.00)

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Karabüklüler Derneği Başkanı Nizamettin Yücel ve Meslek Birlikleri Birliği Sözcüsü Erdal Tuşunel'i kabul edecek. (10.00/10.30/11.30)

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ekim ayında düzenlenecek olan '2. TSK Malzeme Fuarı'na ilişkin basın toplantısı yapacak. (09.30)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konyalı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, ilçe mitinglerini sürdürecek. (09.00)

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf başkanlığında 27. Özürlüler Yüksek Kurulu, Başbakanlık'ta toplanacak. (10.00)

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağırcı, Hırka-i Şerif Camii'nin ziyarete açılması nedeniyle basın toplantısı düzenleyecek. (10.30)

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çamlıdere ve Kızılcahamam ilçelerinde esnaftan referandumda evet oyu vermelerini isteyecek. (11.30/14.30)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak eski Başbakanı İbrahim El Caferi ile bir araya gelecek. Davutoğlu ayrıca, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Steven Vanackere ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. (08.00/10.00/12.15)

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin referandum ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçları düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. (10.00)

Bursa'da uzun zamandır faaliyetlerini sürdüren ve bünyesinde 130'u aşkın sivil toplum Kuruluşu'nu barındıran Gönüllü Kuruluşlar Platformu Güneydoğu Raporu'nu kamuoyuyla paylaşacak. (13.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, OSTİM'de faaliyet gösteren sanayicileri makamında kabul edecek. (12.00)

ADD tarafından Eskişehir'de "Türkiye´nin Geleceği" konulu panel düzenlenecek. "Anayasa değişikliği, YAŞ kararları ve Demokratik Açılım" gibi konuların ele alınacağı konferansa konuşmacı olarak Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) MYK Üyesi Süheyl Batum, Demokrat Parti ( DP ) Genel Başkan Yarımcısı Ufuk Söylemez ve Doç. Dr. Ümit Kocasakal katılacak. ( 17:30)

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Gazze'den İstanbul'a getirilen ve tedavisi tamamlanan Seraj bebek ülkesine dönüyor. (11.00)

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'nın Çubuk ilçesinde incelemelerde bulunacak. (11.00)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bükreş Belediye Başkanı Sorin Oprescu ile makamında görüşecek. (12.30)

Kayseri'de 56 sivil toplum örgütü, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda evet oyu verilmesi ve desteklediklerine iliştin ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Ünlü İslam alimi Abdulkadir Geylani'nin uzun araştırmalar sonucu gün yüzüne çıkarılan ve yayınlanan eserleri büyük ilgi görüyor. Abdulkadir Geylani'nin 23. kuşak torunu Türk Yazar Fadıl Geylani'nin 30 yılı aşan çalışmasının ardından ortaya çıkardığı eserleri Arap dünyasında yoğun talep görüyor.

Güney Afrika'nın en önemli dini liderlerinden Başpiskopos Demond Tutu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektubunda uluslararası alanda Filistin halkının haklarını savunduğu için Erdoğan'a övgü dolu sözler kullanan Tutu, Kürt sorununu çözmesi için de çağrıda bulundu. Mektubu bugün sabah saatlerinde Londra'daki Türk Büyükelçiliği'ne iletecek Demond Tutu'ya, İngiliz milletvekili Jeremy Corbyn ve Londra eski Belediye Başkanı Ken Livingstone de eşlik edecek.

SPOR

Beko Basketbol Ligi ve TB2L 2010-2011 sezonu fikstürü çekilecek. (11.00 / 14.00)

A Milli takım teknik Direktörü Guus Hiddink, Romanya ile yapılacak özel maç öncesinde bilgilendirme toplantısı yapacak. (15.00)

A Milli Futbol Takımı, Romanya ile yapacağı özel maçın son çalışmasını yapacak. (19.00)

Bursaspor taraftarları, 1993 yılında Mardin'de şehit düşen Asteğmen Abdülkerim Bayraktar'ın mezarını şampiyonluk kupası ile ziyaret edecek. (19.30)

Bursaspor Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. (09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber