Düz lise, İHL'ye dönüştü; veliler ayaklandı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 10 Ağustos 2010 09:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Selimpaşa'da 700 öğrencinin eğitim gördüğü tek genel lise, imam hatip lisesine dönüştürüldü. Yeni eğitim - öğretim yılı için sadece İHL kayıtları alınıyor.

Silivri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı doğrultusunda; 2010 - 2011 eğitim - öğretim yılında Selimpaşa Lisesi'nde 10-11-12 sınıf öğrencileri ile İmam Hatip birinci sınıf öğrencileri aynı binada eğitim görecek.

Veliler ise bu duruma tepkili. Topladıkları imzaları Milli Eğitim Şube Müdürü Mecit Bayar'a teslim eden veliler, "Gençler birbirine karşı bir tatsızlık yapabilir" uyarısında bulundu.

Okul Aile Birliği Başkanı Gülay Or, tepkilerini şu cümlelerle anlattı:

"Okulumuzun imam hatip lisesi yapılmasına kesinlikle karşıyız. Burada 70 öğrencinin eğitim gördüğü ilköğretim okulu var. Orayı yapsınlar. Biz iki ayrı öğrenci grubun aynı çatı altında olmasını istemiyoruz. Şu anda 700 öğrenci var bu çocuklar ne yapacak?"

"ÇATALCA'DA YETERLİ İMAM HATİP LİSESİ VAR"

Silivri'nin böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını belirten Silivri CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Çatalca'da yeterli imam hatip lisesi var. Servislerle, öğrencileri oraya taşıyalım. 28 derslikli bir okulda eğitim görecek kadar çocuk yok."

32 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI

Okulun resmi internet sitesinde yer alan şu uyarı ise dikkatleri çekti:

"Okulumuz İHL'ye dönüştüğünden dolayı düz lise kayıtları alınmamaktadır. 10-11-12. sınıflar eğitim öğretime devam edecek olup yeni kayıtlar İHL olarak alınacaktır."

Bakanlık'tan talimat geldiğini ve bu şekilde harekete geçtiklerini söyleyen Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, artık okula İHL'li öğrencileri alacaklarını ve 3 yıl sonra da okulun tamamen İHL olarak hizmet vereceğini belirtti.

700 öğrenci kapasiteli okula şu ana kadar 32 öğrencinin kaydı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber