Adalet Bakanlığı, yargıya borç uyarısı yaptı

Haber Giriş : 06 Mart 2005 06:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, bütçede adli ve idari yargı birimleri için ayrılan ödeneklerin tasarruf anlayışı içinde kullanılmasını ve bir sonraki yıla borç aktarılmamasını istedi.

Bütçe Kanunu ile adli ve idari yargı birimleri için ayrılan ödeneklerin tahsisi ve talebine ilişkin genelge yayınlayan bakanlık, gönderilen ödeneklerin talep edildiği işte kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Tahsis edilen ödeneklerin kullanılmasında kira bedeli, ilam harcı, elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarının ödenmesine öncelik verilmesi gerektiği vurgulandı.

Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, 2004 yılında yapılan mevzuat değişiklikleri, ortaya çıkan aksaklıklar ve uygulamaya konulan düzenlemeler gereğince adli ve idari yargı birimlerinin ödenek taleplerini hazırlarken riayet etmeleri gereken esas ve usulleri yeniden belirledi.

Cumhuriyet başsavcılıklarına ve mahkeme başkanlıklarına gönderilen genelgede, harcama yetkisine sahip olan birimlerin ödeneği olmayan mal ve hizmet alımı yapmamaları gerektiği vurgulandı. Gönderilen ödeneklerin talep edildiği işte kullanılmasının esas olduğuna işaret edilerek ödeneğin aynı ekonomik kod içinde yer alan başka bir işte kullanılması zorunluluğu ortaya çıktığında daire başkanlığından izin alınması istendi. Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile ilgili olarak 2005 yılında yaygınlaştırma yapılmasının planlandığına yer verilen genelge uyarınca, adli ve idari yargı birimlerince ADSL aboneliği yapılamayacak.

Ayrıca kısa bir süre önce yapılan yeni düzenlemeye göre yargı birimlerinin resmi pul kullanmak suretiyle yapacakları tebligat ve diğer postalama işlemleri için PTT Genel Müdürlüğü nezdinde posta çeki hesabı açtırıldığı hatırlatıldı. Genelgeye göre yargı birimleri, onarım işleri konusundaki ödenek taleplerini doğrudan Teknik İşler Daire Başkanlığı'na yapacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber