Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2010 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacak. Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz'de zaman zaman batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık doğusu parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın Korkuteli ve Elmalı ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu, öğleden sonra Kars ve Ardahan çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber