Borcu olan numarasını taşıdı, GSM operatörleri BTK'dan çözüm bekliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Numara taşıma, operatörlere borcu bulunan abonelere yaradı. Abonelerin borcunu ödemeden numara taşımasının önünde bir engel bulunmaması operatörleri ayaklandırdı

Ankara'da Bilişim Muhabirleri Topluluğu ile bir araya gelen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, numara taşımanın uygulamasının ardından, borçlarını tahsil etme sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, bugüne kadar 18 milyon 610 bin cep telefonu kullanıcısının numarasını taşıdığını ancak borcunu ödemeden operatör değiştirenlerin ciddi sorun olmaya başladığını kaydetti. Öztürkler, 'Abone, borcunu ödemeden diğer şirkete gidiyor. Bu, şirketlerin mali yapısını etkilemeye başladı. Şu an tüm operatörler bundan rahatsız. Önemli bir gündem maddesi oldu sektör için. Maliyetlerimizde ciddi artışlara neden oluyor. BTK'nın sorunu çözmesini bekliyoruz' diye konuştu.

KARA LİSTE OLUŞTURULACAK

Öztürkler, Turkcell'in sorunlu alacak miktarını, toplam gelirinin binde 25'lik bölümünü oluşturduğunu aktardı. BTK'nın konuya yönelik olarak kara liste hazırlığında olduğu öğrenilirken, kredi kartlarında olduğu gibi borcunu ödemeyen aboneler, kara listeye alınacak. Kara listeye düşen abone, numarasını başka bir operatöre taşıyamayacak. Öztürkler de kara liste uygulamasının iyi bir çözüm olabileceğini bildirdi.

3G ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Öztürkler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurarak, 'yeni abonelikler doğrudan üçüncü nesil (3G) olarak yapılsın' talebinde bulunduklarını söyledi. Öztürkler, dünyanın hiçbir yerinde 3G için ayrı abonelik gerekmediğini belirterek, 'Bundan sonra yapılacak yeni aboneliklerde, doğrudan 2G yerine 3G abonesi olunsun. Zaten 2G ile 3G arasında konuşma hizmetinde fiyat farkı yok. Herkes 3G kalitesi ile görüşme yapsın. Bizim bir otobanımız var. Herkes girip ücretsiz konuşabilir. O zaman neden yola girişte gişe olsun. 3G abonesi olmak için mesaj atmaya gerek olmasın' dedi.

Dünya Kupası golleri 22 milyon kez cepten izlendi

ÖZTÜRKLER, 3G'nin birinci yılına yönelik de bilgiler verirken, '1.4 milyon kişi, 1.3 milyon dakika görüntülü konuştu. 3G'den en çok İstanbul faydalandı. 3G kullanıcılarının yüzde 35'i 19-30 yaş arası, yüzde 26'sı 31-40 yaş arasında. 1 yılda 10 milyon dakika Turkcell mobil TV izlendi. Dünya kupası golleri cepten 22 milyon kez izlendi' dedi.

Muğla'da data kullanımı % 155 artış gösterdi

ÖZTÜRKLER, Turkcell'in 3G'deki pazar payının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirterek, en yakın rakiplerine kapsama alanında yüzde 48'lik fark attıklarını söyledi. Öztürkler, 'Yaz aylarında tatil yörelerinde kullanım arttı. Muğla'da temmuz ayında data kullanımı, nisan ayına göre yüzde 155 arttı. En çok data kullanımı yapan turistler İngiltere, Almanya ve Fransa'dan oldu' dedi. Öztürkler'in bu sözleri gözde tatil yöresi Bodrum'un 3G kullanımında da fark attığını gösterdi.

Deniz ÇİÇEK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber