Nüfus müdürlükleri haftasonu mesai yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Eylül'de yapılacak olan referandumda TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanlarının ibrazının zorunlu olması sebebiyle, nüfus cüzdanı değiştirme talebinin artacağı ve bu sebeple Nüfus Müdürlüklerinin hafta sonu mesai yapacakları bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden tüm valiliklere gönderilen yazıda, "12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrazı Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararı ile zorunlu kılınmıştır. Karara istinaden nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin artacağı değerlendirilmektedir. Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus

müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulacaktır. Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlükleri 12 Eylül 2010 tarihine kadar Cumartesi ve Pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır" denildi.

Yazıda, Valiliklerin konu üzerinde özenle durarak, il ve ilçelerdeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, mesai saatlerini hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyecekleri kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber