Memur sendikaları toplu görüşmeye hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2010 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşmelerde sahici enflasyonla belirlenmiş bir zam oranı ve refah payı talep edeceklerini, ortaya çıkacak yüzdelik zamma ilave olarak da ek ödeme isteyeceklerini bildirdi.

Gündoğdu, yaptığı açıklamada, bugüne kadar sendikalar dinlenmediği için hedeflenen enflasyon oranında zam yapıldığını, gerçek enflasyonun bunun üzerinde çıkması nedeniyle her yıl enflasyon farkı ödenmesi gerektiğini kaydetti. Gündoğdu, bu konunun artık masada pazarlık yapılarak çözülmesini istedi.

TBMM'de bekleyen yasal düzenlemeyle, toplu görüşme priminin 3 ayda bir 30 lira olarak ödenmesinin ön görüldüğünü anımsatan Gündoğdu, bunun referanduma giden değişiklik de dikkate alınarak ''toplu sözleşme ikramiyesine'' dönüştürülmesini talep edeceklerini ifade etti.

Gündoğdu, toplu sözleşme priminin de işçilerde olduğu gibi yükseltilerek ikramiye düzeyine çekilmesi beklentisinde olduklarını kaydetti.

Ek ödeme konusunu önemsediklerini vurgulayan Gündoğdu, ''Bu konunun raftan indirilmesi gerekiyor. Ek ödeme olursa eşit işe eşit ücret konusunda adım atılmış olur. Az maaş alanlara da destekte bulunulup dar gelirlileri rahatlatmak mümkün olur. Yüzdelik zamlarla herkese aynı oranda zam yapılırsa bu rahatlama söz konusu olmaz. Bu yüzden ek ödemeyi ve ek ödeme miktarını çok önemsiyoruz'' dedi.

Eş, çocuk, yiyecek yardımının günün şartlarına göre uyarlanması konusunda istekte bulanacaklarını belirten Gündoğdu, sosyal konularda özlük haklarına önem verdiklerini, masada bunla ilgili düzenlemeleri de gündeme getireceklerini kaydetti.

Gündoğdu, toplu görüşmelerde, toplu sözleşme gibi adım atılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber